SEGRE

ESQUÍ NOVA TEMPORADA

Estacions a punt per obrir per la Puríssima, a l'espera de neu i si hi podran anar esquiadors

El sector creu que “difícilment” podrà estrenar la temporada pel pont si persisteixen les restriccions a la mobilitat per la pandèmia || Adopten noves mesures de seguretat per evitar els contagis

Esquiadors ahir a l’estació de Boí Taüll.

Esquiadors ahir a l’estació de Boí Taüll.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les estacions d’esquí de Lleida ultimen els preparatius per poder obrir les primeres pistes a començaments de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima, encara que les restriccions a la mobilitat per evitar la propagació de la Covid-19 fan dubtar sobre si, aleshores, podran acudir els esquiadors. L’evolució de la crisi sanitària i les mesures per frenar el coronavirus condicionen aquest any la inauguració de la temporada d’hivern tant com la neu.

Fonts de la patronal del sector ACEM van corroborar que les estacions “difícilment podrien obrir” si es mantinguessin al desembre les restriccions actuals, especialment el confinament municipal en cap de setmana. L’entitat va recordar que Barcelona i la seua àrea metropolitana són el principal mercat emissor de les estacions de catalanes, i que la majoria d’esquiadors acudeix a les pistes en cap de setmana i festius. Altres fonts del sector van apuntar que l’obertura en feiners es veu llastada per un altre inconvenient, també fruit de la pandèmia: el fet de no tenir previstes visites de grups escolars com en anys anteriors.

La possibilitat que el confinament es prorrogui més enllà del novembre preocupa el sector, encara que treballa amb la hipòtesi de poder obrir amb normalitat el primer pont de desembre. Així, l’ACEM preveu presentar la temporada el dia 19 juntament amb la Generalitat.

Per la seua part, Baqueira Beret va anunciar ahir que la previsió és obrir la campanya d’hivern “la primera setmana de desembre” i tancar-la “la primera setmana d’abril”. Tot això, “sempre que les condicions de neu i sanitàries ho permetin”. També Port del Comte confia a obrir per a la Puríssima, encara que per fer-ho possible necessitaran tant que s’aixequin les restriccions a la mobilitat com disposar de neu.

En termes similars es va manifestar Ferrocarrils de la Generalitat, titular a Lleida de les estacions de Port Ainé, Espot Esquí i Boí Taüll. Va corroborar que ja ha completat els preparatius per a la nova temporada, però no va avançar una data d’inauguració a l’espera que s’alcin les restriccions a la mobilitat i de neu, ja sigui per precipitacions o per innivació artificial.

Val a recordar que les estacions preparen la temporada amb mesures per evitar contagis de Covid. Els remuntadors circularan a plena capacitat i a la velocitat més gran possible per escurçar les cues. Baqueira, per la seua part, va avançar que limitarà l’aforament del telecabina a sis persones per cabina. Hi ha hagut avenços en forfets digitals per evitar aglomeracions en taquilles, es reforçarà la neteja i la desinfecció i s’exigirà l’ús de mascareta als esquiadors, entre altres mesures.

Socorrisme a pistes per la Covid

Un total de 81 treballadors de pistes de les diferents estacions catalanes reben des d’aquesta setmana cursos organitzats per l’ACEM sobre com auxiliar esquiadors ferits, sense risc de contagi per a la víctima d’accident ni per a qui la socorre.

A través de pràctiques a La Molina, s’habituen a limitar el contacte físic i a fer servir guants, mascareta i ulleres de protecció.

tracking