SEGRE

TRÀNSIT LEGISLACIÓ

Persones amb discapacitat aplaudeixen que patinets no vagin per la vorera

Era una reivindicació del col·lectiu

Un usuari d’Aspid, ahir a la tarda al carrer Roger de Llúria, a Pardinyes.

Un usuari d’Aspid, ahir a la tarda al carrer Roger de Llúria, a Pardinyes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’obligació dels patinets elèctrics de circular per la calçada acabarà amb la difícil convivència amb els vianants a les voreres, especialment amb aquelles persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. “Era una demanda del col·lectiu pel risc que suposa i per evitar que es produeixin accidents. És una necessitat igual com l’eliminació de les barreres arquitectòniques”, va comentar ahir a aquest diari la presidenta d’Aspid, Bibiana Bendicho.

L’entitat aplaudeix la decisió del Govern central, que dimarts va aprovar el Reial Decret que regula a més els vehicles de mobilitat personal (VMP) i que suposa la prohibició que circulin per voreres i zones per als vianants (vegeu SEGRE d’ahir). A més, hauran de sotmetre’s a proves d’alcoholèmia i no podran utilitzar auriculars. Tanmateix, aquests canvis no seran efectius fins al 2 de gener del 2021.

La presidenta d’Aspid va afirmar que “els nostres usuaris viuen diàriament situacions de risc però, per fortuna, no hem hagut de lamentar cap contratemps”.

El Comitè de Representants de Persones amb Discapacitat va celebrar la decisió i va destacar que “els vianants, i més si són vulnerables, com les persones amb discapacitat i la gent gran, han de constituir el referent de màxima protecció”. D’altra banda, el director general de Trànsit, Pere Navarro, va descartar implantar una prova d’aptitud per poder circular amb patinet. “No. Tenim problemes de capacitat per examinar que volen treure’s el permís de conduir. Només faltaria ara ficar-nos a examinar els que volen circular en patinet o amb bicicleta”, va dir Navarro.

Així mateix, els metges alerten del risc de portar els nens de paquet al patinet elèctric. Un estudi del Servei d’Ortopèdia i Traumatologia de l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona alerta que un de cada cinc nens que van ser atesos per traumatòlegs en aquest centre i l’hospital del Mar després de tenir accidents de patinet elèctric tenia menys de nou anys.

tracking