SEGRE

PATRIMONI INTERVENCIÓ

Restauren l'església de Sant Pere dels Arquells, que obrirà al culte

L'estat ruïnós va obligar a tancar-la als feligresos l'any passat

Estat actual del temple de Sant Pere, a Ribera d’Ondara, tancat actualment al culte.

Estat actual del temple de Sant Pere, a Ribera d’Ondara, tancat actualment al culte.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Ribera d’Ondara ha tret a concurs les obres de restauració de l’església de l’agregat de Sant Pere dels Arquells. El seu estat ruïnós va obligar l’any passat a tancar-la al culte. L’església està documentada l’any 1086 quan pertanyia al terme municipal de Rubinat i des del 2007 és Bé Cultural d’Interès Nacional. L’església està situada a la part baixa de la localitat al costat del riu Ondara.

Segons va explicar l’alcalde, Francesc Sabanés, l’actuació consistirà en la recuperació dels arcs interiors, que tenen afectacions estructurals; enderrocar la construcció adossada a l’absis que era utilitzada com a sagristia; rehabilitar la part del cor; reparar les façanes i els contraforts exteriors; fer un tractament per evitar que les humitats es filtrin a l’edifici i recuperar les pintures i enguixats interiors. Es tracta d’una església d’una única nau que s’ha sotmès a múltiples reformes i canvis estructurals al llarg dels segles. El 1987, amb Isidre Bergadà d’alcalde, es va afrontar la restauració de la teulada.

Començarà al desembre i costarà 83.613 euros, dels quals el Govern central pagarà la tercera part

Segons l’actual alcalde, l’actuació, que contempla una inversió de 83.613 euros, començarà al desembre i compta amb les aportacions de l’1,5 per cent cultural del Govern central, que finançarà una tercera part de l’obra, i la resta serà sufragada entre l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el bisbat i l’ajuntament.

tracking