SEGRE

ESNOTICIA

Allau de sol·licituds de treball a la residència de Bellvís després del brot

Extremen mesures als geriàtrics durant aquesta segona onada del coronavirus

604064_1.jpg

604064_1.jpgRESIDÈNCIA D’ESTERRI D’ÀNEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La residència de Bellvís ha rebut una allau de sol·licituds per treballar al geriàtric després del brot de Covid que es va detectar, amb 67 dels 84 usuaris positius i onze empleats infectats (vegeu SEGRE de dijous). Fonts del centre van explicar ahir que ja tenen totes aquestes vacants cobertes i que el nivell de sol·licituds que van rebre després de la crida a gerocultores i cuidadors de gent gran que van fer dijous ha estat “brutal”. Fins i tot s’han posat en contacte amb ells persones que treballen en altres residències i que “s’ofereixen per fer hores”. Van recordar que pràcticament tots els padrins positius són asimptomàtics i la resta presenten símptomes lleus. Van assenyalar que els metges fan un seguiment dels residents i que la situació “està controlada”.

Els geriàtrics estan extremant les mesures en aquesta segona onada i alguns han suspès les visites (vegeu el desglossament). El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, va assenyalar que es perceben “millores incipients” en les residències i va apuntar que hi ha un 16,5% de centres amb casos a Catalunya (la setmana passada eren el 19%) i un 2,6% d’usuaris positius (un 2,9% fa una setmana). Va dir que hi deuen haver contribuït els cribratges als professionals.

El centre d’Esterri d’Àneu tanca a les visites per l’augment de casos La residència d’Esterri va tancar a visites el passat 29 d’octubre a causa de l’augment de casos a Catalunya. Fonts del geriàtric van explicar que la setmana que ve seguiran sense visites i que els usuaris segueixen en contacte amb les famílies per videoconferència. D’altra banda, Salut va apuntar que a la residència Àngel Serafí de Sort hi havia dijous 13 usuaris i 7 treballadors positius, mentre que l’ajuntament va elevar a 15 els padrins positius i els treballadors a 10. En aquest centre hi ha hagut un mort. A la Llar de Sant Josep de la Seu hi ha sis usuaris i un empleat encomanats.

tracking