SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Confirmen fins a 13 anys de presó per l'assalt a una masia a Estaràs

Entre els condemnats hi ha l'exparella de la vícitma, que va maquinar l'atracament el 2013 || El Suprem rebutja els recursos de deu dels 15 processats per aquests fets

Vista del judici que es va celebrar l’octubre del 2018 a l’Audiència de Lleida.

Vista del judici que es va celebrar l’octubre del 2018 a l’Audiència de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència dictada per l’Audiència de Lleida, que el novembre del 2018 va condemnar 15 persones per un doble assalt en una masia d’Estaràs, a la Segarra, l’any 2013. Els robatoris van ser maquinats per l’exparella de la víctima, que va ser condemnada a tres anys de presó, pena que ara ha estat ratificada per l’alt tribunal. En la sentència, el Suprem rebutja els recursos de set dels deu acusats que van recórrer la interlocutòria de l’Audiència Provincial al considerar provada la seua participació en els fets. En la seua defensa, la condemnada per idear el robatori a la seua exparella al·legava que planejar el robatori va ser en una “conversa de broma”, una apreciació a què el tribunal no dóna credibilitat. Sí que accepta el recurs de tres dels condemnats que revoca l’obligació d’afrontar la responsabilitat civil per fets comesos en el segon assalt.

D’aquesta forma, el Suprem confirma les penes imposades per l’Audiència de Lleida, que va considerar l’exparella de la víctima com a inductora del primer dels robatoris, que va tenir lloc el febrer del 2013 i en el qual els lladres van fugir després que fossin sorpresos pel propietari. A quatre anys de presó va ser condemnat un matrimoni, amic de la inductora, per participar en els fets. Les condemnes més grans són per als tres homes considerats els autors materials del segon assalt i que va acabar amb el propietari de l’habitatge greument ferit al rebre un tret al pit. Un d’ells va ser condemnat a 13 anys de presó i uns altres dos, a sengles penes d’11 anys i mig, pels delictes de temptativa d’homicidi, robatori i tinença il·lícita d’armes.

Pel que sembla, a la casa hi havia dos caixes fortes amb 500.000 euros i, segons ha considerat provat la sentència, la condemnada per induir els robatoris es va posar d’acord amb els altres processats per assaltar la masia de la seua exparella i emportar-se aquests diners. El Tribunal Suprem justifica les condemnes per la intensa investigació policial, que va situar els processats al lloc dels fets, així com en les declaracions d’inculpació d’alguns dels condemnats. La víctima sempre va declarar que sospitava de la seua exparella.

tracking