SEGRE

ESNOTICIA

Les àrees de servei reobren els restaurants

El Govern permet que donin servei només al transport en ruta || Els taxis hauran de deixar el seient del copilot lliure

Imatge d’un empleat de l’àrea de servei de Lleida preparant la reobertura del restaurant.

Imatge d’un empleat de l’àrea de servei de Lleida preparant la reobertura del restaurant.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern de la Generalitat permet des d’ahir que els transportistes professionals en ruta puguin consumir dins dels restaurants de les àrees de servei d’autopistes i carreteres. Aquesta mesura, que va agafar per sorpresa tots dos sectors, es va publicar ahir al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) dins de la resolució que prorroga les restriccions per prevenir l’expansió de la Covid fins al 23 de novembre.

“A les àrees de servei d’autopistes i altres vies, les activitats de restauració es poden prestar exclusivament mitjançant serveis d’entrega al mateix establiment, amb l’excepció dels serveis de restauració per a transportistes professionals en ruta”, assenyala la resolució, que puntualitza que cal respectar “de manera rigorosa les mesures d’higiene i seguretat”. Diverses àrees de servei consultades, com el restaurant El Racó d’en Carles de Fonolleres, a l’A-2, no van obrir ahir i preveuen fer-ho dilluns, ja que en cap de setmana no hi ha transportistes per restriccions a la circulació.

D’altra banda, la resolució publicada ahir també autoritza els ens locals a regular l’oferta del taxi en funció de la demanda. A més, es podran ocupar totes les places del vehicle a excepció de la del copilot i al vehicle hi podrà haver un màxim de sis persones inclòs el conductor.

tracking