SEGRE

ENERGIA PROJECTES

Sort posa en marxa la central hidroelèctrica local

Va recuperar la instal·lació i ha començat a produir i a vendre electricitat || Preveu ingressar fins a 120.000 euros anuals

L’interior de les instal·lacions que s’han recuperat a Sort.

L’interior de les instal·lacions que s’han recuperat a Sort.AJUNTAMENT DE SORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Sort ha posat en marxa aquesta setmana la central hidroelèctrica del municipi després d’anys en desús. El consistori és el titular de l’aprofitament de la concessió d’explotació hidroelèctrica i del salt d’aigua al riu Noguera Pallaresa i ha començat a produir llum. L’alcalde, Raimon Monterde, va apuntar que amb l’actual marc retributiu, el consistori confia a obtenir entre 80.000 i 120.000 euros anuals. “Serà un ingrés directe a les arques municipals que vindran directament de la central.” Ara el consistori ven directament la llum a l’elèctrica Endesa, encara que també estudia noves possibilitats. Monterde va assegurar que de moment és més beneficiós vendre l’electricitat i evacuar-la a la xarxa elèctrica. El consistori va reformar les instal·lacions a través d’una ajuda de la Diputació de 150.000 euros. S’ha reparat l’edifici de les turbines i s’han adequat la zona de descàrrega i els tancaments de l’edifici, a més dels sistemes hidràulics i les comportes de regulació. Amb la posada en marxa de la central, el consistori descarta l’opció de treure a concurs la seua gestió. Es va sol·licitar un informe per conèixer el benefici que obtindria si optava per aquesta alternativa i es va concloure que havia de fer una concessió mínima de 15 a 20 anys.

Segons Monterde, aquesta iniciativa ha de marcar la línia de l’ajuntament quant a impulsar projectes que generin ingressos per al consistori sense fer competència a empreses del territori.

La central va estar en desús durant dècades i s’han invertit 150.000 € a rehabilitar-la

En aquest sentit, el consistori ja treballa en la rehabilitació de la segona central en desús, que ha de complementar aquesta primera quan es portin a terme treballs de manteniment, sense que s’hagi de parar la producció elèctrica, va explicar Monterde.

tracking