SEGRE

MICOLOGIA RECOL·LECCIÓ

Bona temporada de bolets amb fins a 70 kg per hectàrea

Producció desigual a Catalunya i al Pirineu ja comença a disminuir || Experts reclamen regular-ne la recol·lecció

Anàlisi de diferents tipologies de bolets al laboratori del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal.

Anàlisi de diferents tipologies de bolets al laboratori del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Avança la temporada de bolets i es preveu una producció “normal”, amb entre 60 i 70 quilos per hectàrea. No obstant, s’està desenvolupant de forma desigual, amb zones amb fins a 160 quilos per hectàrea al nord-est de Catalunya i altres com la Catalunya central on la producció ha estat gairebé nul·la fins fa pocs dies, segons el micòleg del Centre de Ciència i Tecnològia Forestal de Catalunya, Juan Martínez. Això es deu al fet que en “els límits de Catalunya és on ha plogut més, mentre que a la Catalunya central hi ha hagut molta escassetat de pluges a l’agost, el setembre i l’octubre.” Va apuntar que ara comença a disminuir la producció al Pirineu pel fred.

Va advertir que el fet que cada vegada hi hagi més gent que freqüenti els boscos catalans pot acabar sent un problema. Segons els estudis, “quan tothom passa pel mateix lloc provoca una compactació del terreny que fa que les característiques del terra canviïn i deixin de sortir-hi algunes espècies”.

És partidari d’una regulació de la recol·lecció, encara que va admetre que és un tema complex. “Haurem de veure com es fa, si s’ha de pagar o no, però està clar que s’ha d’ordenar”, va concloure.

tracking