SEGRE

El TSJC demana amb urgència al Govern informes dels confinaments de Lleida al juliol

Un control dels Mossos aquest mes de juliol a les carreteres de Lleida.

Un control dels Mossos aquest mes de juliol a les carreteres de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha requerit, amb caràcter urgent, al Govern de la Generalitat, perquè en el termini de 5 dies, remeti els expedients i els informes del confinament de la comarca del Segrià del 4 de juliol i el del 15 de juliol, quan va endurir les mesures a Lleida ciutat i als municipis d'Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, La Granja d’Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre.

En presentar el seu primer recurs, l’advocat Jorge Culleré va demanar l’aixecament del confinament al Segrià en considerar que la resolució de la Generalitat que el va posar en marxa era "nul·la de ple dret". Va afirmar que la mesura era nul·la argumentant que la incidència acumulada de 149,1 casos per 100.000 habitants no permetia limitar drets, segons el Pla d’Actuació del Procicat de la Generalitat.

En el seu escrit, Culleré va assenyalar que el Pla d’Actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles només admet la limitació de drets i activitats quan s’activa la fase 1 d’emergència, que es declara quan els contagis són superiors a 700 per cada 100.000 habitants.

Les dos diligències del TSJC que donen al Govern cinc dies hàbils estan datades el 9 de novembre i la data de notificació és el dia 11.

tracking