SEGRE

Camins de l'Eix de ruta pel Congost de Mont-rebei

El Congost de Mont-rebei és un dels espais naturals més singulars dels Prepirineus, amb una gran biodiversitat
i uns paisatges inigualables.

Congost de Mont-rebei

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·leccionable 'Camins de l'Eix' ens presenta el dotzè capítol: Mont-rebei.

En aquest article visitarem el congost de Mont-rebei, un dels espais més singulars dels Prepirineus, i també la Vall d'Àger on hi observarem el cel més estrellat de Catalunya. Començarem la ruta en aquest darrer poble per veure un monument emblemàtic: la Col·legiata de Sant Pere d'Àger. Es tracta d'una fortalesa del S.XI que amaga una curiosa cripta subterrània i que podrem descobrir a través de les visites guiades que s'hi realitzen. Després pujarem fins al Parc Astronòmic del Montsec per admirar el cel a l’Ull del Montsec, un planetari únic en el món, ja que es caracteritza per obrir la seva gran cúpula de 12 m de diàmetre i mostrar el cel real. Finalment de baixada de l'observatori, farem parada a Cal Maciarol, una masia que ofereix servei d’allotjament, de restauració i fins i tot activitats com el parapent, on hi podrem degustar els plats típics del territori.

Continuant la ruta per la Noguera, assaborirem la seva cuina més dolça a la Pastisseria Graells de Balaguer. Aquí hi podrem comprar la tradicional coca amb samfaina balaguerina a més de panadons i pasta seca, entre moltes altres especialitats. I de la gastronomia a l'art de la ceràmica de la mà de Jordi Rosell. L'artista, que té el seu taller a Sant Llorenç de Montgai, ens explicarà el seu procés de creació que converteix les seves peces en úniques i singulars.

Acabarem el capítol remant per les aigües del Noguera Ribagorçana: fer caiac pel congost de Mont-rebei és una experiència única, una activitat per a totes les famílies que uneix aventura i naturalesa i que podrem gaudir amb Zenith Aventura.

LLEIDATV - Divendres, 20 a les 20.45h (red. dissabte 14.45h / diumenge 12.15h) LECTURA - Diumenge, 22 de novembre També a segre.com/caminsdeleix

tracking