SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Fraga convertirà l'asil del Sagrat Cor en un alberg amb cinquanta llits

Fa 17 anys que el convent està tancat i amb la reobertura es revitalitzarà el centre històric

El nou ajuntament de Fraga, al costat dels locals del CEICU.

El nou ajuntament de Fraga, al costat dels locals del CEICU.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga convertirà l’antic asil del Sagrat Cor de Jesús, en ple centre històric, en un alberg juvenil amb més de cinquanta llits, segons fonts municipals. Amb aquesta finalitat, el ple de la setmana passada va ratificar una modificació pressupostària de 250.000 euros dins del pressupost del 2021, que ascendeix a 13, 6 milions (vegeu SEGRE del 13). Aquest antic convent de les monges de Santa Ana va ser donat a la capital el 2003 i durant aquests disset anys ha stat tancat i sense cap tipus d’ús. Compta amb una planta baixa, quatre pisos habitables i un terrat. L’objectiu és recuperar aquest immoble, molt deteriorat, dins de les actuacions per reactivar i recuperar el barri antic. A més, va aprovar una altra una partida de 275.000 euros per recuperar el CEICU com a sala de concerts, audicions o exposicions. Actualment, la ciutat no compta amb aquest equipament. El consistori està redactant el projecte per obrir el cine i teatre a la sala Florida 135 després de la seua cessió gratuïta al consistori per un període de cinquanta anys.

D’altra banda, s’ha augmentat un 50 per cent la partida per millorar camins rurals. A més, s’ha afegit una partida suplementària de 75.000 euros amb l’objectiu de consolidar un pla de manteniment integral anual.

Partida per frenar el deteriorament d’immobles El ple va dotar amb una partida de 75.000 euros Urbanisme per portar a terme obres en immobles que presentin risc de caiguda i una altra de 25.000 euros per adequar un accés al Club Jove pel carrer Airetas adaptat a persones amb mobilitat reduïda.

tracking