SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a pagar 204.600 € per un incendi al seu taller d'Alcarràs

El responsable de l'empresa ha d'indemnitzar els propietaris de la nau, que va haver de ser demolida || Una negligència a la instal·lació elèctrica va causar el sinistre

L’incendi es va produir el 18 de desembre del 2018 i les flames van calcinar per complet la nau.

L’incendi es va produir el 18 de desembre del 2018 i les flames van calcinar per complet la nau.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat de Primera Instància número 1 de Lleida ha condemnat el responsable d’un taller de la localitat d’Alcarràs a indemnitzar amb 204.600 euros els propietaris de la nau on hi havia el negoci per ser el responsable d’un incendi que va destrossar l’immoble. El foc es va produir el 18 de desembre de l’any 2018 al número 140 de l’avinguda Catalunya. La nau va haver de ser demolida i reconstruïda pels greus danys que va patir. Els propietaris, representats per l’advocat Enric Rubio, van demandar el responsable del taller.

Els pèrits van determinar que la causa de l’incendi és imputable al demandat. Concretament, i segons la sentència, “l’origen de l’incendi s’ubica en una caixa de material plàstic que conformaria una base d’endolls, que seria la font d’ignició de l’energia elèctrica, com a conseqüència d’un sobreescalfament per mal contacte dels borns de connexió de la base d’endolls, que pel que sembla no es trobava correctament ancorada a la paret i que estava situada darrere d’una pila de pneumàtics utilitzats”. El jutge determina que el responsable de l’incendi va ser el propietari del taller i afirma que “la seua conducta és susceptible de ser qualificada de negligent al mantenir en situació irregular un element de la instal·lació elèctrica [la base d’endoll a què es connectaven diversos aparells elèctrics], cosa que generava un perill”.

A més, afegeix que el demandat tampoc ha pogut provar que “l’origen del foc fos extern a la seua esfera de control, o que fos originat per causa fortuïta o força major”. Finalment, determina com a “vàlida” l’opció consistent en demolició de l’edifici i posterior reedificació, ja que “és l’única que assegura l’obtenció d’un local equivalent al que els demandants tenien en propietat abans del sinistre i per això l’única que permet parlar de total satisfacció del perjudicat”, i fixa en 204.559,24 euros la indemnització que el demandat i la seua assegurança hauran d’abonar als propietaris de la nau.

En l’extinció del foc de la nau van treballar deu dotacions dels Bombers de la Generalitat i es va haver de desallotjar, de manera preventiva, els veïns dels edificis propers. També es van cremar diversos vehicles.

tracking