SEGRE

MUNICIPIS PROMOCIÓ

Un municipi de les Garrigues ofereix ajuts per evitar el tancament del col·legi i atreure joves

Tres-cents euros a l'any a famílies amb nadons, i també contribueix a renovar habitatges

Nens de Bellaguarda sortint de l’escola.

Nens de Bellaguarda sortint de l’escola.A.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Bellaguarda ha posat en marxa diverses iniciatives per revertir la despoblació i mantenir l’escola del poble. El consistori subvencionarà amb 300 euros anuals els pares que es comprometin a escolaritzar els seus fills al col·legi. D’aquesta manera esperen poder garantir la continuïtat de l’Escola Set Focs, que actualment només compta amb deu alumnes, segons va explicar l’alcalde, Olegari Alberich. Les famílies han de residir i estar empadronades a la localitat amb nens nascuts o adoptats entre el dia 1 de novembre del 2019 i el 30 d’octubre del 2020. Aquesta ajuda es mantindrà durant cinc anys.

D’altra banda, també s’ha obert una línia de subvencions per a la rehabilitació de cases buides, sempre que l’immoble porti més de dos anys deshabitat i el propietari es comprometi a incloure’l a la borsa de lloguer durant almenys cinc anys. En aquests casos, l’ajuntament sufragarà el 40 per cent de les obres, amb un màxim de 6.000 euros per a actuacions imprescindibles per complir les condicions mínimes d’habitabilitat. L’objectiu és augmentar l’oferta d’habitatge de lloguer per a persones joves i famílies que es volen establir al municipi i millorar l’estat de conservació del parc d’habitatge local.

Finalment, el consistori també vol donar suport als emprenedors que vulguin iniciar la seua activitat a Bellaguarda. Subvencionarà, amb un import de 50 euros màxim al mes, el 100% de la quota d’autònoms durant el primer any, el segon any el 75%, el tercer el 50% i el quart un 25%.

Aquest incentiu es complementa amb l’oferta d’assessorament, una mesura que busca consolidar el teixit empresarial del municipi i la creació d’espais compartits com ara l’obrador de productes de proximitat.

tracking