SEGRE

El Conselh Generau d'Aran reclama tenir representació al Procicat

La síndica alerta que seria "dramàtic" pel sector turístic aranès mantenir el confinament perimetral de Catalunya

La seu del Conselh Generau d'Aran.

El Conselh Generau d'Aran reclama tenir representació en el ProcicatC.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha demanat al conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que el Conselh Generau formi part del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) perquè la Val d'Aran pugui participar en la presa de decisions i exposar la realitat aranesa. Vergés ha fet arribar la petició per carta després de constatar que l'esborrany de mesures filtrat el dimarts sobre la reactivació d'activitats a Catalunya, que manté la prohibició d'entrar o sortir del territori català, no s'ha consultat ni posat en coneixement del govern d'Aran. De confirmar-se aquestes restriccions, la síndica creu que la situació seria "dramàtica" i que el sector turístic de la Val d'Aran estaria "sentenciat de mort".

"La filtració del Pla de mesures d'obertura progressiva d'activitats ha provocat un gran malestar i preocupació en el sector turístic de l'Aran", ha assegurat la síndica d'Aran. Vergés ha afegit que "de mantenir-se les mesures referents a les restriccions de mobilitat i, per tant, que no es pugui ni entrar ni sortir de Catalunya, seria inviable la temporada d'hivern a l'Aran".

En aquest sentit, Vergés ha afirmat que som "totalment conscients que la prioritat és i ha de ser la de contenir el virus", no obstant això, "lamenten que no s'hagi tingut en compte al govern d'Aran a l'hora de valorar aquesta decisió i l'impacte econòmic per l'Aran".

tracking