SEGRE

TRIBUNALS SUCCESSOS

Mor el nadó de Tàrrega ingressat per suposats mals tractes de la mare

El petit, d'un mes, va morir ahir a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona || La dona va declarar com a investigada dijous passat al jutjat de Cervera

Els progenitors van declarar dijous passat al jutjat de Cervera.

Els progenitors van declarar dijous passat al jutjat de Cervera.X. SANTESMASSES

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nadó d’un mes de Tàrrega que suposadament va ser maltractat per la mare va morir aquest dimecres a la tarda a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on es trobava ingressat en estat molt greu des del passat 6 de novembre, segons ha pogut saber diari SEGRE. El petit tenia greus lesions cerebrals que serien compatibles amb la síndrome de sacseig.

La dona, de divuit anys, va declarar dijous de la setmana passada als jutjats de Cervera en una causa oberta per suposats delictes de maltractaments en l’àmbit familiar i lesions. La seua parella ho va fer en qualitat de testimoni. A més, com a mesures cautelars, es va acordar la compareixença cada quinze dies al jutjat, la retirada de passaport i prohibició de sortida d’Espanya. Val a recordar que la investigada i la seua parella són naturals Romania. També es van acordar mesures cautelars en matèria civil com la suspensió de la responsabilitat parental (pàtria potestat) a la investigada i al pare del menor, atribuir la tutela a Infància de la Generalitat i mantenir la possibilitat dels progenitors de visitar el menor al centre hospitalari. Els pares del nadó van estar durant sis hores als jutjats. A la sortida, la mare va assenyalar que “el nadó va nàixer així”. Els advocats dels progenitors van afirmar que els joves estaven preocupats per la salut del nen i que desitjaven veure’l aviat.

Els fets van tenir lloc el 5 de novembre a l’habitatge familiar a Tàrrega. El nadó, de només un mes de vida, va ingressar a urgències de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida després de ser atès pels serveis sanitaris al seu domicili. El centre lleidatà, davant de la gravetat de les lesions, va decidir el trasllat del menor a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on va morir ahir a la tarda. Van ser els facultatius d’aquest hospital els que van activar el protocol per possible maltractament. En el moment dels fets, el pare del nadó, de vint-i-quatre anys, estava treballant.

Els pares van declarar dimarts de la setmana passada a comissaria i van ser citats dijous al jutjat. Davant d’aquesta nova circumstància, la dona pot acabar sent investigada per un delicte d’homicidi.

tracking