SEGRE

MUNICIPIS RESIDUS

Estudien implantar el porta a porta a tot el Solsonès

La capital ho farà el 2021 i la vall de Lord estudia ampliar-lo

Contenidors d’escombraries al centre de Solsona.

Contenidors d’escombraries al centre de Solsona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell del Solsonès estudia implantar una recollida porta a porta a la comarca específica i adaptada a la dispersió de les masies. És una petició de molts municipis que l’organisme contempla com una de les més viables juntament amb altres com les illes de contenidors, encara que la domiciliària és la que més eleva els índexs de reciclatge. Actualment, el Solsonès és una de les comarques que menys escombraries recuperen de la Catalunya central. Així ho va assegurar ahir el responsable d’aquesta àrea en l’organisme, Marc Casabosch.

El fet que Solsona comenci amb la recollida porta a porta el segon semestre de l’any que ve i que pobles de la vall de Lord com Sant Llorenç de Morunys, Guixers i la Coma i la Pedra treballin a adaptar un sistema comú, ha animat el consell a prendre mesures per unificar la recollida en un entorn rural amb garanties i involucrant el màxim nombre de municipis. En aquest sentit, Casabosch va indicar que l’òptim seria que “tots s’animessin a fer-ho per abaratir costos”, una possibilitat que plantejaran als ajuntaments i s’analitzarà en els pròxims quatre mesos.

Per la seua part, l’ajuntament de Solsona ja ha inclòs partides per posar-la en marxa dins del pressupost de l’any que ve, que es preveu aprovar el pròxim dia 26 d’aquest mes. Abans, es definiran les fases per fer operatiu el nou sistema.

Pel que respecta a la vall de Lord, l’alcalde de Sant Llorenç de Morunys, Francesc Riu, va indicar que la idea és adaptar un sistema comú a tota la zona. Aquesta població fa vuit anys que aplica la recollida domiciliària i ha obtingut molt bons resultats i Guixers ha començat a fer-la per zones del municipi.

Per la seua part, l’ajuntament de la la Coma i la Pedra té adjudicada la recollida a una empresa. A la comarca del Solsonès hi ha quinze municipis.

tracking