SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Fiscalia espera l'autòpsia del nadó de Tàrrega per acusar d'homicidi

La causa contra la mare es va obrir per lesions davant d'un presumpte maltractament || El petit, d'un mes, va morir dimecres a la tarda a l'hospital Sant Joan de Déu

Els progenitors del menor van declarar el passat 12 de novembre als jutjats de Cervera.

Els progenitors del menor van declarar el passat 12 de novembre als jutjats de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia espera conèixer els resultats de l’autòpsia del nadó d’un mes de Tàrrega que suposadament va ser maltractat per la seua mare i que va morir dimecres a la tarda a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on es trobava ingressat en estat molt greu, com va avançar SEGRE ahir. Fonts judicials van assenyalar que, després de notificar la mort la direcció general d’Atenció a la Infantesa i l’Adolescència (DGAIA), s’espera el resultat de l’autòpsia per si es pot determinar que la causa de la mort van ser les lesions que presumptament va patir el nadó a causa d’un possible sacseig o, si al contrari, estan relacionades amb els problemes respiratoris que segons la mare tenia el nen. En cas de confirmar-se que van ser les lesions la causa de la mort, l’acusació per part del Ministeri Públic podria canviar a un presumpte delicte d’homicidi per imprudència. Ara mateix, la causa judicial, que està en mans del jutjat d’Instrucció de Cervera, està oberta per un delicte de lesions i de maltractament familiar. La mare del nadó, de divuit anys, va declarar davant de la jutge la setmana passada així com el pare del menor, que ho va fer en qualitat de testimoni.

En aquest sentit, l’advocada de la defensa va assenyalar que es troben a l’espera dels informes sobre l’autòpsia i de la DGAIA. També esperen si la mare torna a ser citada pel jutjat de Cervera. Va afegir que no descarta demanar-ho ella mateixa.

El nadó va ingressar el 5 de novembre amb lesions compatibles amb la síndrome de sacseig

Després de deixar-la en llibertat amb càrrecs, la magistrada va acordar com a mesures cautelars que la mare, natural de Romania, igual que el pare del nadó, havia de comparèixer cada quinze dies al jutjat, li va retirar el passaport i li va prohibir sortir d’Espanya. També es van acordar mesures cautelars en matèria civil com la suspensió de la responsabilitat parental (pàtria potestat) a la investigada i al pare del menor, atribuir la tutela a la DGAIA i mantenir la possibilitat que els progenitors poguessin visitar el nadó a l’hospital. Els fets van tenir lloc el 5 de novembre, quan el menor va ingressar d’urgències a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, que el va derivar al Sant Joan de Déu davant la gravetat de les lesions. Es va activar el protocol per possible maltractament infantil i es va iniciar la investigació judicial.

tracking