SEGRE

La Diputació reclama liderar un pla de xoc per recuperar l'economia lleidatana

Moció dels socialistes aprovada per unanimitat després d’incorporar esmenes d’ERC i En Comú Podem

Deu dels 25 membres de la corporació provincial eren ahir a la sala de plens, mentre que els altres van seguir la sessió per videoconferència. D'aquesta manera, els assistents podien mantenir més distància entre si i veure la resta de membres a través d'una pantalla (a la imatge, en primer terme).

Deu dels 25 membres de la corporació provincial eren ahir a la sala de plens, mentre que els altres van seguir la sessió per videoconferència. D'aquesta manera, els assistents podien mantenir més distància entre si i veure la resta de membres a través d'una pantalla (a la imatge, en primer terme).R.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació reclama liderar un “pla de xoc” en col· laboració amb la resta d’admi· nistracions i amb associacions empresarials per a la recupera· ció econòmica dels sectors llei· datans perjudicats per tanca· ments i confinaments per atallar contagis de Covid-19. Així ho planteja una moció que el ple provincial va acordar ahir per unanimitat. El text, presentat inicialment pels grups del PSC i UA, va incorporar esmenes dels grups d’En Comú Podem (ECP) i ERC.

El portaveu socialista, Fèlix Larrosa, va destacar la “situació crítica” de sectors com l’hosta· leria i va lamentar l’“insòlit” es· bronc polític entre ERC i JxCat a la Generalitat arran de filtra· cions sobre la desescalada (ve· geu SEGRE d’ahir). Rosa Pujol (JxCat) va remarcar la “sensació de desproporció i improvisació” d’algunes mesures contra el vi· rus i va fer una crida a “sumar esforços”. Maria Burrel (Cs) va avançar que proposarà destinar sis milions del pressupost de la Diputació del 2021 a ajuts a em· preses i autònoms. Elena Ferre va considerar insuficients els ajuts actuals i va demanar un “rescat” amb “objectius a mitjà i llarg termini”. Amador Marquès (UA) va destacar la necessitat de garantir la temporada d’esquí. El president de la Diputa· ció, Joan Talarn, va assegurar que pressionarà la Generalitat “perquè tingui present aquest territori que ja ha patit tres tan· caments” i que “l’únic límit serà la preservació de la salut”. Va assegurar que també va pressi· onar a favor de la reobertura de l’hostaleria, va recalcar el com· promís del sector amb la segu· retat i va fer una crida a acudir als locals quan obrin.

tracking