SEGRE

ESNOTICIA

Tancat un col·legi del Pallars Jussà per un alumne positiu

Tests PRC a alumnes el dia 9 al pavelló Onze de Setembre.

Tests PRC a alumnes el dia 9 al pavelló Onze de Setembre.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’únic centre educatiu que figura com a confinat al web d’Educació és l’escola de Salàs de Pallars, de la ZER Pallars Jussà, pel positiu d’un alumne. Estan en quarantena els dos grups del col·legi i 29 persones, de les quals 26 són estudiants i 3, personal educatiu. El centre va tancar dimarts passat dia 17 al donar positiu un dels alumnes del centre. Està previst que avui es portin a terme proves PRC a tot l’alumnat i els professors del centre. L’alcalde de Salàs de Pallars, Francesc Borrell, va destacar que l’alumne es va contagiar perquè la mare també va ser positiva en Covid. Està previst que el centre torni a obrir el pròxim dia 30 de novembre. A Lleida, també segueix tancada l’escola bressol municipal de Llívia a Lleida. D’altra banda, el nombre de classes confinades al conjunt de la província és de 96, segons l’última actualització de la pàgina web d’Educació, la qual cosa en representa suposa dotze menys que el dia anterior. Així mateix, el nombre de persones en quarantena es redueix en més de tres-centes fins a les 2.117. El Segrià té 47 grups aïllats i 1.068 persones (el centre amb més afectació és el Mater Salvatoris, amb 7 i 147); l’Alt Urgell en té 5 i 97; el Pallars Jussà, 5 i 105; i el Pla d’Urgell, 1 i 28.

L’Alta Ribagorça es mantenia ahir amb un grup confinat i 56 persones a casa. La Segarra continua sent la comarca lleidatana amb més persones en quarantena, fins a 247 entre alumnes i professors i 12 grups confinats. La Noguera també té vuit grups tancats i 202 persones aïllades a les seues cases, entre alumnes, professors i personal auxiliar. A l’Urgell el nombre de grups confinats s’eleva una dotzena amb 242 persones aïllades.

El nombre de grups confinats per Covid-19 a Catalunya és de 1.492, un més que dimecres d’aquesta setmana. Segons va indicar Educació, representen el 2,07% del total. Hi ha 35.466 persones aïllades, 88 més que el balanç anterior. D’aquestes, 33.805 són alumnes i 1.605 docents. En els últims deu dies s’han confirmat 3.410 positius.

Tests massius a la residència Filella de Tremp per un positiu

La residència de la Fundació Filella de la capital del Pallars Jussà ha registrat un cas positiu per Covid-19 en un dels treballadors del geriàtric. Segons el departament de Salut, avui mateix es duran a terme proves a tots els usuaris del centre i als treballadors directes, també els administratius i personal extern. Les mateixes fonts van explicar que de moment “no es pot parlar d’un brot”, encara que s’ha activat el protocol de prevenció i avui mateix es faran les proves. El treballador contagiat està complint la quarantena al seu domicili i està estable.

tracking