SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

La mare del nadó de Tàrrega, lliure almenys fins a conèixer-se l'autòpsia

Els resultats no se sabran fins d'aquí a un mes || La investigada ha de comparèixer periòdicament al jutjat i no pot abandonar Espanya

La investigada i la seua parella van declarar dijous de la setmana passada als jutjats de Cervera.

La investigada i la seua parella van declarar dijous de la setmana passada als jutjats de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mare del nadó de Tàrrega que va morir dimecres a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona seguirà en llibertat amb càrrecs almenys fins que es coneguin els resultats complets de l’autòpsia del petit, segons van indicar ahir fonts judicials. Els resultats de les anàlisis s’estan fent a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya i no es coneixeran fins d’aquí a un mes, segons van apuntar les mateixes fonts. L’autòpsia determinarà les causes exactes de la defunció i si el nadó, de poc més d’un mes, va morir a causa de les lesions que presumptament va patir a causa d’un possible sacseig o si, al contrari, les causes estan relacionades amb problemes respiratoris, com sosté la mare, de divuit anys i nascuda a Romania.

Pel que sembla, i segons els facultatius, el petit tenia greus lesions cerebrals que serien compatibles amb la síndrome de sacseig, i per aquest motiu van activar el protocol per possible maltractament. En el supòsit que els resultats determinin que el nadó va morir per la causa que sospiten els investigadors, la dona podria acabar sent acusada d’un delicte d’homicidi per imprudència.

Els facultatius van alertar que les lesions podien ser compatibles amb la síndrome del sacseig

La jove de moment se l’investiga per suposats delictes de maltractaments en l’àmbit familiar i lesions. Al no canviar aquesta situació processal, la jutge de Cervera que instrueix el cas no és partidària de canviar la seua situació personal. A més a més, la veïna de Tàrrega està sotmesa a mesures cautelars com la compareixença cada quinze dies al jutjat, la retirada de passaport i la prohibició de sortida d’Espanya. Dijous de la setmana passada, quan va declarar als jutjats, també es van acordar mesures en matèria civil com la suspensió de la pàtria potestat a la mare i al pare del menor, atribuir la tutela a la direcció general d’Atenció a la Infantesa i mantenir la possibilitat que els progenitors poguessin visitar el nadó.

El petit va morir dimecres a la tarda després d’estar onze dies ingressat, com va avançar SEGRE. Els fets van tenir lloc el passat 5 de novembre, quan el nadó va ingressar d’urgències a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, que el va derivar al Sant Joan de Déu davant la gravetat de les lesions. Aquest hospital va activar el protocol per possible maltractament infantil.

tracking