SEGRE

MEDI AMBIENT AJUTS

La Diputació destina 250.000 euros a 53 municipis per prevenir incendis

Concedeix també 144.000 euros a 32 agrupacions de defensa forestal de Lleida || Per mantenir tallafoc i punts de càrrega d'aigua, entre altres millores

Imatge d’arxiu de la regeneració del bosc de Maials cremat al gran foc de la Ribera d’Ebre.

Imatge d’arxiu de la regeneració del bosc de Maials cremat al gran foc de la Ribera d’Ebre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació de Lleida destinarà 250.000 euros en ajuts a més de cinquanta ajuntaments perquè apliquin mesures de prevenció d’incendis forestals en les urbanitzacions i en els nuclis de població. La corporació assumirà el cost del manteniment dels punts de càrrega d’aigua per proveir les dotacions aèries i terrestres que intervenen en l’extinció dels incendis forestals, així com la cura dels tallafoc. Aquest projecte, que portarà a terme l’àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Diputació, se centrarà en els 53 municipis amb més risc d’incendi de les comarques lleidatanes i distribuirà els ajuts en funció de la superfície i el nombre de nuclis de població. Aquest pla de xoc també inclou 144.000 euros per repartir entre més d’una trentena d’agrupacions de defensa forestal. A més de millorar les seues infraestructures de prevenció d’incendis com els tallafoc i accessos estratègics per afavorir una ràpida extinció dels focs, la Diputació es farà càrrec de la renovació de material de les agrupacions de defensa forestal i cobrirà les despeses de les eines de les quals disposen, com vehicles, assegurances o altres materials per prevenir i evitar incendis. Segons destaca la Diputació de Lleida, “els boscos cobreixen més del 31 per cent de la superfície de les Terres de Lleida i constitueixen una enorme font de riquesa pel que fa a flora i fauna, producció de matèries primeres i contribució al lleure”.

L’última campanya forestal va finalitzar al setembre amb un balanç de trenta-dos incendis a la província, que van calcinar 44,05 hectàrees de vegetació, la meitat del total de Catalunya. Concretament, a les comarques del pla hi va haver una vintena d’incendis amb 35,56 hectàrees afectades (12,05 de forestals i 23,5 d’agrícoles) i al Pirineu es van registrar deu focs, amb 0,94 hectàrees forestals i 7,55 d’agrícoles (8,49 hectàrees en total).

L’última campanya forestal va finalitzar amb un balanç de 32 incendis i 44 ha cremades a la província

També val a recordar que, només en els nou primers mesos de l’any passat, els Bombers de la Generalitat van sufocar prop d’un centenar d’incendis de vegetació que van afectar més de 1.100 hectàrees de boscos lleidatans, la xifra més alta de cada un dels últims deu anys, quan van cremar 1.984 hectàrees el 2009.

A aquestes xifres cal afegir tot el terreny dels municipis de Maials, Bovera, Llardecans i la Granadella que va quedar calcinat pel foc originat a finals del mes de juny a la Ribera d’Ebre, el més gran de tot el 2019. Els serveis d’emergència van tardar onze dies a donar les flames per extingides.

tracking