SEGRE

ESNOTICIA

Brot amb 49 casos a la residència de Tremp i dos morts a la Seu

Al Jussà, 49 dels 140 usuaris, contagiats però estables

La residència Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell.

La residència Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell.C.S.

Creat:

Actualitzat:

La residència d’ancians de la Fundació Fiella a Tremp ha registrat un brot de Covid-19 que afecta 49 dels seus 140 usuaris i entre ells vuit empleats, segons van confirmar ahir fonts de Salut. Cap dels ancians ha hagut de ser traslladat a l’hospital i la majoria són asimptomàtics i es troben estables. Divendres es va dur a terme un cribratge massiu al centre al donar positiu un empleat directe. Tècnics de Salut Pública van visitar l’equipament i es va sectoritzar una planta de l’equipament per aïllar tots els positius en una mateixa planta de l’equipament.

D’altra banda, dos dels usuaris de la residència RGC Llar Sant Josep de la Seu d’Urgell van morir ahir i el nombre de positius es manté en 49 persones.

Salut va fer divendres un cribratge massiu a la residència de Tremp pel contagi d’un empleat

Val a recordar que dijous passat es van traslladar a l’hospital de Puigcerdà 26 dels usuaris positius d’aquest centre. Van ser traslladats a un espai buffer habilitat al centre de la Cerdanya per tal d’assistir persones d’avançada edat positives després de detectar que a la residència no es podia garantir la cura adequada que es mereixen per les baixes a la plantilla dels treballadors.

Dels 23 positius restants, vint romanen a la residència aïllats i un va ingressar a l’hospital.

Així mateix, el brot de Covid s’ha estabilitzat a les residències de Puigcerdà i Serafí Casanoves de Sort, que va sumar fins a 16 positius entre usuaris i empleats (3). Els dos centres han passat a ser catalogats com a grocs (els positius estan a punt d’acabar l’aïllament i la situació es preveu que millorarà).

També el centre d’ocupació La Claror de la Seu d’Urgell és a partir d’avui un centre verd perquè ha recuperat tota la normalitat i no hi ha cap usuari amb Covid.

A les comarques del pla, la residència Sant Domènec de Balaguer, La Teva Llar de Lleida i la Mare Marcel·lina de Verdú registren encara un nombre destacable de casos, amb una trentena cada una.

El centre Castrillon, a Lleida ciutat, té 10 usuaris afectats i un treballador.

La residència de Bellvís, que va registrar fins a seixanta-vuit positius i uns altres vint en els empleats, també manté els mateix índexs.

Segons les últimes dades de Salut, aquesta setmana el nombre de positius en residències de Lleida i el Pirineu ha arribat a les 302 persones.

tracking