SEGRE

COMUNICACIONS TRANSPORTS

L'estació de Tàrrega només obre quan arriben trens

Després d'almenys tres setmanes tancada || De nou en servei per queixes de l'alcaldessa i Adif va al·legar motius de seguretat

La Policia Local de Tàrrega, ahir a l’estació de trens.

La Policia Local de Tàrrega, ahir a l’estació de trens.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala d’espera de l’estació de trens de Tàrrega obre només quan arriba cada tren. És així des de dilluns passat, després d’haver estat tancada durant almenys tres setmanes. Va tornar a obrir mitja hora abans de cada sortida arran de queixes de l’ajuntament.

L’alcaldessa, Alba Pijuan, va explicar que Adif va tancar l’estació “sense informar l’ajuntament”. “Encara no han concretat quan ho van fer”, va afegir. Segons la primera edil, Adif va al·legar “motius de seguretat” perquè al vestíbul es reunien persones per fumar i beure, encara que Pijuan va dir que “la Policia Local no havia rebut cap queixa”. Quan l’alcaldessa va saber que la sala d’espera estava tancada, el dia 16 va contactar amb Rodalies de Catalunya, que tampoc no estaven informats del tancament, i van acordar que els dos auxiliars de Renfe a l’estació es farien càrrec d’obrir-la i tancar-la. Van demanar les claus a Adif i des de dilluns obre uns 30 minuts abans de l’arribada i sortida dels trens, perquè els viatgers puguin esperar a dins. A més, a primera hora del matí i a la nit, agents de la Policia Local hi acudeixen per evitar possibles incidències. Els auxiliars de Renfe han rebut instruccions d’avisar els agents davant de qualsevol problema durant la resta del dia.

Sense venda de bitllets per finestreta

El tancament de la sala d’espera de Tàrrega va suposar el final de la venda de bitllets en finestreta. Els usuaris els compraven al revisor i ara poden fer-ho també a la maquina d’autovenda, que es va instal·lar a començaments d’any a l’estació. Cal recordar que, a principis d’any, es van tancar les finestretes de Tàrrega, Cervera i Bell-lloc. Això va provocar queixes d’ajuntaments i usuaris. El servei es va recuperar amb l’acord d’investidura del president del Govern, Pedro Sánchez, amb Terol Existe. L’alcalde de Bell-lloc, Ramon Cònsola, va explicar ahir que a l’estació d’aquest municipi del Pla d’Urgell es continuen venent bitllets a la finestreta.

tracking