SEGRE

EMERGÈNCIES RESCAT

Troben sana i estàlvia la dona de 87 anys desapareguda a Oliana

Va ser localitzada a les 2.30 hores amb temperatures sota zero al cap de més de 6 hores de recerca || Al dispositiu hi havia Bombers, Mossos i veïns de la localitat

La Mercè, de 87 anys, després de ser localitzada pels Mossos d’Esquadra i els Bombers.

La Mercè, de 87 anys, després de ser localitzada pels Mossos d’Esquadra i els Bombers.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers i els Mossos van localitzar ahir sana i estàlvia cap a les 2.30 hores, amb temperatures sota zero, la veïna d’Oliana de 87 anys que va desaparèixer durant el vespre de dilluns (vegeu SEGRE d’ahir). L’avís es va rebre a les vuit del vespre, quan es va informar que la dona, que es diu Mercè, havia sortit entre les sis i les set de la tarda a buscar llenya en una zona boscosa pròxima al seu domicili i no havia tornat. En el dispositiu van participar 12 dotacions dels Bombers, patrulles dels Mossos d’Esquadra i veïns. Les tasques de recerca se centraven en la zona boscosa pròxima al barri de Sant Sebastià d’aquest municipi de l’Alt Urgell.

Finalment, cap a les 2.30 hores membres dels GRAE dels Bombers i dels Mossos van escoltar els crits de la desapareguda en una zona boscosa. La dona, que surt habitualment a fer passejos pels afores de la localitat, es trobava en perfecte estat de salut.

La dona va sortir a mitja tarda a fer un tomb pel bosc i no va tornar al seu domicili

El 17 d’octubre passat hi va haver un cas similar al Vilosell. Els equips d’emergència van localitzar després de més de 15 hores de recerca una dona de 73 anys que va desaparèixer el dia anterior quan va sortir a passejar amb el seu gos i no va tornar a casa. I el 25 d’octubre van trobar amb vida un veí de Lleida després de passar prop de 20 hores desaparegut als boscos de Gavet de la Conca, al Pallars Jussà.

Els Bombers han dut a terme un total de 291 rescats a les comarques lleidatanes fins al mes d’octubre, la qual cosa suposa un augment del 6% respecte al mateix període de l’any passat malgrat les restriccions de mobilitat per la pandèmia. Per tipus de servei, la majoria van ser rescats de muntanya, fins a un total de 208 serveis, un 21 per cent més que entre el gener i l’octubre de l’any passat. La resta de tipologies de rescats van descendir. Els Bombers van efectuar un total de 67 sortides per persones perdudes o desorientades.

tracking