SEGRE

ESNOTICIA

El personal d'Atenció Primària del Pirineu creixerà un 10% amb 26 nous professionals

Reorganització del treball, aplicacions digitals i seguiment a crònics per millorar l'assistència

Imatge d’arxiu de l’exterior del CAP de Sort.

Imatge d’arxiu de l’exterior del CAP de Sort.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els centres d’Atenció Primària del Pirineu incorporaran 26 nous professionals de diferents especialitats, que suposarà un increment de la plantilla de gairebé un 10% respecte als 282 treballadors actuals. Així ho preveu el departament de Salut, que va emmarcar aquesta mesura en un pla per “enfortir i transformar” l’Atenció Primària a les comarques de muntanya, tant per afrontar la crisi sanitària com per millorar l’atenció sanitària de forma permanent en aquest territori, on vuit equips presten assistència a una població propera als 67.300 habitants.

Dos dels 26 professionals que s’incorporaran a la regió sanitària del Pirineu seran metges, mentre que nou seran infermeres. Hi haurà també un treballador social, sis tècnics de cures auxiliars d’infermeria, dos administratius i sis auxiliars administratius.

Salut va detallar que aquestes contractacions aniran acompanyades de canvis en l’organització del treball que pretenen alliberar els sanitaris de tasques administratives, perquè puguin concentrar-se en les assistencials.

La conselleria va assenyalar que la regió sanitària incorporarà també “noves eines tecnològiques” a fi de “guanyar accessibilitat”, tant per telèfon com per aplicacions digitals; habilitar espais de treball tant dins dels CAP com fora, i “optimitzar processos i ser més resolutius”.

En aquest sentit, un programa específic per al seguiment de malalts crònics haurà de reduir tant les visites a urgències com hospitalitzacions que serien evitables amb un seguiment adequat.

Aquesta mesura anirà acompanyada d’un programa de suport assistencial a les residències.

El pla de la conselleria preveu una inversió de 913.293 euros a les comarques del Pirineu. Planteja, d’aquesta manera, la incorporació “conjuntural” de personal per donar resposta a crisi sanitària de la Covid-19, però també reforçar la plantilla dels centres de forma permanent, una vegada la pandèmia hagi quedat enrere.

Pel que fa al conjunt de Catalunya, el pla per enfortir l’Atenció Primària preveu incorporar 3.811 nous professionals de diferents especialitats, amb una inversió propera als 300 milions d’euros fins a l’any 2022.

tracking