SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat obre una línia d'ajuts de dinou milions per al sector turístic

Convoca també deu milions més per als locals de lleure i parcs infantils

Les terrasses poden obrir des de dilluns passat. A la imatge, la plaça Ricard Viñes.

Les terrasses poden obrir des de dilluns passat. A la imatge, la plaça Ricard Viñes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat va obrir ahir una línia d'ajuts de 19 milions d'euros per al sector turístic i una altra de 10 milions per als locals de lleure i els parcs infantils. En aquesta ocasió, la tramitació d'ajuts no finalitzarà quan s'acabin els fons, sinó que es crearà una base de dades de sol·licitants per a les pròximes convocatòries.

El sector turístic pot acollir-se a partir d’avui a una nova línia d’ajuts de 19 milions d’euros per a tot Catalunya per mitigar l’impacte econòmic de la Covid i que, a diferència de les dos convocatòries anteriors, donarà de termini fins al proper 30 de desembre per presentar propostes. Fins ara, els ajuts es concedien mentre hi hagués disponibilitat.

En aquesta ocasió, quan s’acabi la partida “s’intentarà una ampliació de capital” per atendre les sol·licituds que hagin quedat fora, va assenyalar el delegat d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo. Les subvencions van dirigides a autònoms o empreses d’establiments turístics, guies turístics, agències de viatges, empreses de pisos turístics i activitats d’interès turístic com congressos o parcs temàtics o aquàtics.

Demanen retardar l’hora de tancament dels restaurants i rebre turistes de fora el cap de setmana

Si les taules dels bars tenen menys d’un metre quadrat no hi podrà haver quatre persones

La nova convocatòria duplica les quanties per sol·licitant: fins a 2.000 euros per a guies turístics; 5.000 euros per a autònoms i empreses amb finsa 5 treballadors; 10.000 per a empreses de 6 a 49 treballadors, i 20.000 per a les grans. I per a apartaments turístics: 5.000 euros fins a 10 treballadors i 10.000, amb onze o més.

Alturo va explicar que la primera convocatòria, dotada amb 5 milions, va beneficiar 263 lleidatans, que ja han cobrat 657.500 € (un 13% del total). En la segona (8,5 milions) ho van demanar 252 lleidatans i està en tràmit. En aquesta ocasió, la conselleria preveu cobrir de 3.000 a 4.000 sol·licituds a Catalunya. Els ajuts que es posen en marxa avui són compatibles amb les anteriors.

El sector va aplaudir la nova convocatòria i va remarcar la importància de les subvencions directes, en les quals va incloure l’exempció d’impostos als establiments.

A aquesta línia d’ajuts se sumen 10 milions més per a locals de lleure nocturn i parcs infantils privats tancats des d’agost per la pandèmia. L’ajuda es donarà amb una aportació única de 6.000 euros per a establiments de lleure nocturn de menys de 10 treballadors, de 9.000 euros per a establiments de 10 o més treballadors, i els parcs infantils privats rebran una aportació única de 6.000 euros.

Les terrasses combaten el fred i temen omplir sols el 10% de places

La reobertura de les terrasses de bars i restaurants ha coincidit amb l’arribada del fred de tardor a Lleida i responsables d’establiments afirmen que l’afluència de clients és baixa i ronda el 10% de les places (es poden omplir el 100%). En el cas de la restauració, els ajuts de la Generalitat han arribat per una altra convocatòria, les bases de la qual es van publicar el 6 de novembre, d’uns 30 milions d’euros per a tot Catalunya, segons el sector. Els establiments lamenten que recuperar l’activitat amb servei de taula suposa un augment de costos d’almenys el 45%, que no es veu compensat ja que l’aforament a l’interior dels locals és limitat al 30%.

tracking