SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Més recollida de voluminosos al duplicar-se la demanda veïnal

Han passat de 949 el 2017 a 1.798 peticions enguany

El punt de recollida del consell de les Garrigues.

El punt de recollida del consell de les Garrigues.C.C.L.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de les Garrigues augmentarà la freqüència de la recollida de voluminosos al duplicar-se les peticions per part dels veïns. Segons els tècnics de l’organisme, han passat de 949 el 2017 a 1.798 fins a l’octubre d’aquest any. Fins a ara, es feia cada dissabte en quatre pobles, segons la demanda, però s’ha constatat que no n’hi ha prou, per la qual cosa ara la recollida s’amplia també als divendres i s’augmentarà el nombre de poblacions a 5 o 6 per setmana perquè quedin atesos els 24 municipis de la comarca.

Segons el president del consell, Jaume Setó, aquest increment és a causa que durant el confinament i les restriccions per la Covid els veïns han aprofitat per fer reformes a les seues cases i jardins ja que la majoria dels voluminosos són mobles i també matalassos. També s’augmentarà la freqüència en la recollida de paper i cartró i envasos, ja que han augmentat un 25% i més d’un 37 per cent en els últims dos anys, respectivament, mentre que en voluminosos l’augment ha estat d’un 45,5% en quilos. La mesura va ser aprovada per l’últim ple del consell i no suposarà un augment del preus als habitants, va dir Setó.

Dos mesos d’espera al servei del Segrià El Segrià vol millorar la recollida de voluminosos en els 22 municipis del porta a porta. Fonts del consell van explicar que a finals del 2018 es van establir dos equips que sortirien setmanalment: un per als 4 pobles més grans i un altre per a la resta. Es van plantejar 104 dies de recollida a l’any, que es continuen efectuant. Van assenyalar que el servei “està mal dimensionat” i s’ha agreujat pel confinament al generar més voluminosos. Així, el temps d’espera és de 2 mesos i ha provocat queixes de veïns, que denuncien esperes de fins a 3. Un va criticar que Maials no ha respost a la queixa de finals de setembre i l’alcalde, David Masot, va dir que estan “desbordats” i li donaran resposta. Fa gairebé un any es van reunir els alcaldes i es va plantejar apujar el preu o posar un contenidor una vegada al mes, però es va descartar. Masot, que presideix el consell, va confiar a tenir una solució entre finals d’any i principis del 2021. Aquests 22 municipis també poden portar els seus voluminosos a les deixalleries d’Alcarràs, Corbins i Alguaire i a la de l’abocador de Montoliu.

tracking