SEGRE

TRIBUNALS DELICTES SEXUALS

Acusat de violar una dona, gravar-ho i difondre-ho a Almenar

La Fiscalia li demana 14 anys de presó i diu que va enviar el vídeo de l'agressió a diversos contactes per WhatsApp || Serà jutjat dijous vinent a l'Audiència

L’Audiència de Lleida acollirà el judici el proper 3 de desembre.

L’Audiència de Lleida acollirà el judici el proper 3 de desembre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia demana una condemna de 14 anys de presó per a un jove de 27 anys acusat de violar una dona a Almenar, gravar l’agressió i enviar el vídeo a diversos contactes a través de la plataforma de missatgeria instantània WhatsApp. Aquests fets seran jutjats per l’Audiència Provincial de Lleida dijous vinent. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, els fets denunciats van tenir lloc el 12 de setembre del 2017 a l’habitatge de la víctima, quan l’acusat, segons l’escrit, va agredir sexualment la dona i també va gravar l’agressió en vídeo.

Les imatges de la violació, sempre segons la Fiscalia, van ser enviades per l’acusat a alguns dels seus amics a través de WhatsApp i aquests, al seu torn, les van reexpedir a altres persones. Malgrat que no s’ha aportat el vídeo com a prova, segons assenyala el Ministeri Públic en el seu escrit, hi ha testimonis que el van veure, que identifiquen la víctima en l’enregistrament i que coneixen que les imatges van ser reexpedides a altres persones.

La Fiscalia acusa el jove de gravar la violació i difondre-la als seus amics a través de WhatsApp

La víctima, de 38 anys en el moment dels fets, coneixia l’acusat, de 24 anys llavors, i tenien amics en comú. La Fiscalia acusa el jove d’un delicte d’agressió sexual, ja que considera que va utilitzar la violència, i sol·licita que se li imposi per aquest delicte una condemna de 10 anys de presó. Així mateix, l’acusa d’un delicte de descobriment i revelació de secrets per fer públic l’enregistrament de la violació i sol·licita que per això sigui condemnat a quatre anys més de presó, la qual cosa suma en total una petició de 14 anys de pena.

En el seu escrit d’acusació, el Ministeri Públic demana que el processat, una vegada surti de presó en cas de ser condemnat, no pugui atansar-se ni comunicar amb la víctima durant 10 anys i que durant el mateix període de temps estigui sotmès a un règim de llibertat vigilada.

D’altra banda, sol·licita que l’acusat indemnitzi la dona amb 4.000 euros pels danys morals causats.

Tres denúncies a la setmana per delictes sexuals a Lleida aquest any Els Mossos d’Esquadra han registrat una mitjana de tres denúncies a la setmana per delictes sexuals en els deu primers mesos del 2020 a la província de Lleida. Fins al mes d’octubre, es va tenir coneixement d’un total de 115 casos, una xifra que s’ha reduït respecte a l’any passat per la pandèmia i les restriccions de mobilitat, amb un descens del 29%, encara que es presumeix que molts casos no s’han denunciat pel confinament. Entre el gener i l’octubre d’aquest any, la policia catalana va registrar 61 denúncies per abusos sexuals i 38, per violacions. Es van presentar unes altres deu denúncies per d’exhibició i provocació sexual que s’han disparat respecte a l’any passat, quan es van conèixer 6 casos. També hi va haver 5 denúncies per prostitució i una per assetjament sexual.

tracking