SEGRE

ESNOTICIA

Agramunt registra només dos casos en el cribratge i valora reprendre la desescalada

El consistori va mantenir dilluns algunes restriccions que la resta de Catalunya ja ha deixat enrere || Una mesura discutida per atallar l'alt risc de rebrot, que es va disparar amb casos en l'àmbit educatiu

Bars i restaurants estan oberts a Agramunt.

Bars i restaurants estan oberts a Agramunt.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agramunt manté restriccions per atallar contagis de Covid-19 que la resta de Catalunya va deixar enrere dilluns. La decisió de l’ajuntament de mantenir tancats equipaments municipals davant de l’elevat risc de rebrot afecta des d’aleshores activitats extraescolars i actes culturals, mentre que les dos residències (una de municipal i d’altres privada) estan tancades a visites. En canvi, bars, restaurants i altres establiments tancats fins a la setmana passada han reprès l’activitat. Després d’una primera jornada de cribratge, amb tests d’antígens a 667 veïns i només dos positius, el consistori valorarà si reprèn la desescalada per equiparar-se a la resta del territori català.

Les proves van començar ahir a l’Espai Cívic i continuaran avui. Agramunt és un dels primers municipis en els quals Salut va decidir fer un cribratge poblacional davant de l’alt risc de rebrot, que seguia ahir per sobre dels 1.600 punts. La decisió del consistori de prolongar part de les restriccions per la Covid ha estat objecte de controvèrsia. Part dels veïns la consideren justificada davant de l’“evolució descontrolada de la pandèmia”. El 62% dels positius des del març es van detectar a l’octubre i al novembre, 162 dels 262 casos que acumula el municipi des del març, i 30 dels quals la setmana passada. Tanmateix, també hi ha hagut queixes entre famílies que creuen injust deixar els nens gairebé dos mesos sense activitats extraescolars. Agramunt ja les va suspendre una setmana abans del nou estat d’alarma. L’alcaldessa, Sílvia Fernàndez, va reconèixer que “va ser una decisió molt difícil” i va agrair la “solidaritat” dels veïns. Va avançar que avui reunirà el comitè d’emergència del municipi per “decidir si completem el primer tram de desescalada”. En cas afirmatiu, aquest cap de setmana reobrirà el cine, mentre que les activitats extraescolars es podran reprendre dilluns.

Fernàndez va apuntar que els índexs de la pandèmia es van disparar la setmana passada, amb casos en l’àmbit educatiu i onze classes confinades: set a l’escola Macià Companys, tres a l’institut Ribera del Sió i una al col·legi Mare de Déu del Socós. Els positius van encomanar familiars i es van multiplicar els casos.

Bars i restaurants estan oberts a Agramunt.

Bars i restaurants estan oberts a Agramunt.SEGRE

tracking