SEGRE

PROJECTES PROTESTES

Tallen la C-13 a Térmens per oposar-se a passos sobre les vies del tren

Unes 70 persones i 5 tractors ahir a Térmens || FGC en projecta un per a vehicles a l'entrada del poble i un altre per a vianants

Els manifestants davant del pas de la C-13, just abans de passar un dels combois de la línia.

Els manifestants davant del pas de la C-13, just abans de passar un dels combois de la línia.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unes 70 persones i cinc tractors van tallar ahir la C-13 a Térmens per protestar contra el projecte de dos passos elevats sobre les vies del tren de la Pobla en aquest municipi. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) planteja construir-ne un per a vehicles a l’entrada del poble i un altre de només per a vianants dins del nucli urbà.

La protesta va impedir la circulació en aquest tram de la carretera durant uns 30 minuts. Els Mossos d’Esquadra van desviar els vehicles per la carretera de Bellvís i la zona del polígon de Térmens, on comença el tram d’autovia de Balaguer-Lleida. Els manifestants s’oposen al projecte al valorar que la inversió prevista, de 2 milions d’euros, és innecessària.

Al seu lloc, proposen que es doni continuïtat a l’autovia Lleida-Balaguer, com a alternativa a uns passos elevats que, segons el seu parer, suposaran noves barreres. El tall va ser convocat pel grup Activem Térmens, a l’oposició al consistori i que va sol·licitar la paralització del projecte. Asseguren que no s’han tingut en compte altres alternatives, com ara la transformació de la via en un tramvia. Per la seua banda, Territori ja ha tramitat l’expropiació dels terrenys per als passos elevats.

tracking