SEGRE

ESNOTICIA

Unes 400 persones exigeixen a Vielha solucions urgents per al turisme

Demanen suspendre impostos com l'IBI i taxes com les de brossa i aigua per pal·liar els perjudicis del tancament || Tallen mitja hora la C-28 al seu pas per la ciutat

Imatge de la protesta d’ahir a la plaça de l’Església de Vielha.

Imatge de la protesta d’ahir a la plaça de l’Església de Vielha.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unes 400 persones es van manifestar ahir al migdia a la plaça de l’Església de Vielha per exigir mesures urgents per al turisme i denunciar la difícil situació que travessa el sector. La protesta, que va incloure una cassolada, va ser organitzada pel Grèmi d’Ostalaria dera Val d’Aran. A banda d’hotelers i empreses turístiques, van acudir a la convocatòria altres treballadors d’altres sectors com el del comerç o taxistes.

L’objectiu de la mobilització era protestar contra el pla de desescalada de la Generalitat, que en aquesta primera fase no permet desplaçaments entre municipis en cap de setmana, una cosa que perjudica territoris que viuen del turisme, com és el cas d’Aran. El president del Grèmi d’Ostalaria, Xacobe Bartolomé, va assenyalar que aquestes restriccions “maten” el sector. Va qualificar la situació d’“insostenible” i va demanar ser consultats i participar en la presa de decisions que els afectin. Bartolomé va insistir en la petició d’allargar l’horari d’obertura i tancar a les 22.30 en lloc de les 21.30 per poder servir sopars.

De la mateixa manera, els manifestants van demanar ajuts directes i que se suspengui el pagament de tributs com l’IBI, l’aigua, les escombraries i les quotes d’autònoms per fer front als perjudicis que han ocasionat els tancaments a l’hostaleria. També van reivindicar mesures adaptades a cada territori. Durant la protesta, van tallar durant mitja hora la C-28 al seu pas pel centre de Vielha i, després de la concentració, alguns manifestants van fer una marxa lenta amb cotxe. Lionel, responsable d’un establiment turístic de Naut Aran, va recordar que a la Val també es veuen afectats pel confinament a França per proximitat. Per la seua part, Carme, que té allotjaments turístics a Arties, va explicar que no hi ha reserves per al pont de la Puríssima, quan l’altre any fregarien el 100%. De la mateixa manera, per Nadal són només del 20% i existeix la possibilitat que es cancel·lin a última hora. Va demanar més llibertat per gestionar els negocis i que pugui arribar gent de fora de Catalunya per “poder treballar”. La setmana passada, la Federació d’Hostaleria de Lleida va organitzar també una marxa lenta a la capital del Segrià per denunciar les pèrdues ocasionades per les restriccions de la Generalitat.

tracking