SEGRE

SEGURETAT INVERSIÓ

Lleida registra fins a nou accidents de trànsit provocats per animals en un sol dia

La irrupció de fauna, sobretot senglars, a les carreteres es dispara a causa del confinament || Els Mossos d'Esquadra estrenen quaranta-nou vehicles de seguretat ciutadana a Ponent i el Pirineu

Aquest vehicle va xocar amb un senglar dijous a la nit a Balaguer.

Aquest vehicle va xocar amb un senglar dijous a la nit a Balaguer.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les carreteres lleidatanes van registrar durant la jornada de dijous un total de nou accidents de trànsit causats per la irrupció d’animals a la carretera, mentre que ahir, fins a mitja tarda, s’havia comptabilitzat un sinistre d’aquest tipus, segons dades facilitades a aquest diari pel Servei Català de Trànsit. Dos d’aquests accidents de dijous es van produir amb pocs minuts de diferència a la C-13 a Balaguer. La irrupció de fauna a les carreteres ha anat en augment des de l’inici del confinament i els Mossos ja van alertar que havien passat a ser la causa de gairebé la meitat dels accidents, quan l’any passat n’era del 30%. A Ponent, durant l’any passat es van registrar de mitjana 1,8 accidents causats per animals al dia, amb un total de 677 sinistres. Les batudes de caça estan autoritzades per intentar mitigar els danys, però les restriccions de mobilitat les dificulten (més informació a la pàgina 26).

Per la seua banda, el director general de la policia, Pere Ferrer, juntament amb el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; la directora d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer, i el cap de la Regió Policial de Ponent, el comissari Xavier Monclús, van assistir ahir a l’entrega dels nous vehicles policials destinats a seguretat ciutadana. Ferrer va destacar que els nous models facilitaran el treball a les dotacions policials i oferiran un millor servei a la ciutadana. En les properes setmanes es distribuiran trenta-sis nous vehicles a Ponent i tretze més al Pirineu. Ferrer va destacar la important inversió econòmica, de més de seixanta milions d’euros, per renovar el 60 per cent del parc mòbil de les unitats de seguretat ciutadana de tot Catalunya abans d’acabar l’any 2021.

Ahir van arribar els primers cinc vehicles a Ponent: quatre a Lleida i un a Mollerussa, i durant les properes setmanes s’incorporarà la resta. Els vehicles incorporen un nou logotip per millorar la visibilitat a gran distància, així com la il·luminació exterior i la incorporació d’un plafó de missatgeria en català, castellà i anglès. Així mateix, seran més eficients ja que faran servir gasolina i incorporaran una millor organització del material.

Aquest vehicle va xocar amb un senglar dijous a la nit a Balaguer.

Aquest vehicle va xocar amb un senglar dijous a la nit a Balaguer.ITMAR FABREGAT

tracking