SEGRE

PATRIMONI RECUPERACIÓ

Castelldans assumeix el Museu del Pagès i el reobrirà

Propietat de la cooperativa, l'ha cedit per trenta anys per reactivar-lo el 2021 || Després d'estar més de dos anys clausurat

Les instal·lacions del Museu del Pagès en l’actualitat.

Les instal·lacions del Museu del Pagès en l’actualitat.A.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cooperativa de Castelldans ha cedit durant els pròxims trenta anys a l’ajuntament el Museu del Pagès, tancat fa més de dos anys. El consistori es farà càrrec d’aquest espai per revertir-ne l’estat d’abandó i reactivar-lo com un nou atractiu turístic. La cooperativa, per la seua part, podrà continuar fent ús de les instal·lacions, va explicar l’alcalde, Conrad Llovera.

L’objectiu és que pugui obrir l’any que ve, per a la qual cosa es compta amb una partida de 60.000 euros i subvencions de la UE a través del programa Leader, així com de la conselleria de Cultura, ja que el museu és dins de la xarxa de museus de Catalunya, a la qual se sol·licitaran més subvencions.

Segons Llovera, el Museu del Pagès il·lustra tot el procés artesanal de l’elaboració de l’oli, una de les principals activitats agrícoles del municipi. No obstant, està previst que es porti a terme una reestructuració de les instal·lacions. L’ajuntament inclourà el museu en el seu projecte per a la promoció turística del municipi, que inclou diverses rutes turístiques amb l’objectiu de posar en relleu el seu patrimoni cultural, natural i agrícola, inclosa la de la reserva d’aus estepàries de Mas de Melons.

Acord per acabar les obres a mitges de la Casa de la Cultura ? L’ajuntament de Castelldans, la conselleria d’Agricultura i Infraestructures de la Generalitat han arribat a un acord per reprendre les obres de la Casa de la Cultura, un edifici que va quedar a mig construir fa diversos anys, durant l’anterior crisi econòmica. En aquest sentit, es van traslladar fins a la planta baixa els arcs de l’antic convent cartoixà pedra a pedra, a l’espera de la reobertura de l’edifici. Segons Llovera, les dependències superiors acolliran la Casa de Cultura i d’entitats del poble, mentre que les inferiors acolliran el centre d’interpretació de Mas de Melons i serà punt de trobada i sortida de visitants de la reserva d’aus estepàries. S’ha de recordar que l’edifici que exerceix aquestes funcions actualment està molt allunyat de la població.

tracking