SEGRE

ESNOTICIA

Catorze morts a la residència de Tremp i només vuit usuaris negatius

Hi ha 115 residents contagiats i traslladaran la resta a la Pobla i Guissona || La pràctica totalitat de la plantilla dóna positiu i el Jussà es mobilitza per ajudar

Imatge recent de la residència de la Fundació Fiella de Tremp.

Imatge recent de la residència de la Fundació Fiella de Tremp.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La residència de la Fundació Fiella a Tremp acumula 14 decessos des de l’inici del brot de coronavirus registrat el passat dia 19. Quatre d’aquestes persones van morir ahir. El geriàtric té ara 115 residents infectats i només vuit que no ho estan. Aquests últims seran traslladats a la residència pública de la Pobla de Segur i a la de Guissona. També han donat positiu trenta treballadors, la pràctica totalitat de la plantilla, des de la direcció i les religioses fins al personal tècnic. Els alcaldes del Pallars Jussà van rebre aquesta informació per part de la Generalitat durant una reunió telemàtica que es va fer a últimes hores de la tarda per abordar la situació del centre, intervingut per la Generalitat (com va avançar SEGRE ahir).

La gestió de la residència quedarà temporalment en mans de l’empresa pública GSS, i Salut podria designar un gestor privat al llarg de la setmana vinent. També buscarà personal per al centre, com zeladors, infermers i auxiliars d’infermeria, així com estudiants d’últims anys d’aquestes titulacions. Així mateix, els bombers portaran a terme tasques de desinfecció.

La gravetat del brot obligarà a prendre mesures més enllà de la mateixa residència. Així, s’habilitarà un servei d’atenció psicològica per als familiars dels residents. Al seu torn, l’hospital de Tremp traslladarà a l’alberg d’aquesta localitat els pacients sociosanitaris per deixar places lliures davant d’un eventual augment dels ingressos de malalts per Covid-19. El centre mèdic té actualment onze hospitalitzats per aquesta raó i capacitat per a nou més. Davant de la necessitat urgent de més personal, la delegació del Govern al Pirineu sol·licitarà als ajuntaments una llista d’allotjaments disponibles per a persones que vagin a treballar a la residència.

Els ajuntaments, per la seua part, es van posar a disposició de la Generalitat per col·laborar davant de la difícil situació de la residència. Exemple d’això és el de Tremp, que es va oferir a brindar suport administratiu i de la brigada municipal perquè el personal de Salut pugui concentrar-se en tasques assistencials. De la mateixa manera, altres municipis van oferir col·laboració i van apuntar fins i tot la possibilitat de fer aportacions per a la comprar material de protecció per a la residència.

tracking