SEGRE

TRIBUNALS HOMICIDI PER IMPRUDÈNCIA

El jutge exigeix 500.000 € al xòfer que va causar la mort de dos lleidatanes

Per indemnitzar les famílies si és condemnat per l'accident a Tarragona, que va tenir lloc el 2018 || Fiscalia demana 4 anys de presó i una acusació particular, 14

L’accident es va produir el 3 de febrer del 2018 a Tarragona i van morir les dos joves.

L’accident es va produir el 3 de febrer del 2018 a Tarragona i van morir les dos joves.ÀNGEL JOANPERE/DIARI DE TARRAGONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona ha reclamat una fiança de 496.507 euros a Adrián R., de 24 anys, el conductor que el 3 de febrer el 2018 va causar un accident a Tarragona en el qual van morir Elisenda Calderó, una veïna d’Alcoletge de 27 anys, i Tamara Hernando, de 19 anys i de Lleida, que viatjaven amb ell. El jutge li ha exigit aquesta quantitat al comunicar-li l’obertura del judici oral per garantir la responsabilitat civil (indemnització) en cas de ser condemnat. Precisament, la impossibilitat de comunicar-li l’obertura de la vista oral ha demorat el procés, la instrucció del qual es va tancar fa aproximadament un any, la qual cosa ha provocat la queixa de les famílies de les noies mortes. Xavier Prats, advocat de la família d’Elisenda Calderó, ha lamentat la demora. “És indignant perquè hi ha hagut un retard injustificat”, va afirmar.

Totes les parts ja van presentar els seus escrits. La Fiscalia sol·licita una condemna de quatre anys de presó per dos delictes d’homicidi imprudent al considerar que l’acusat conduïa de forma “manifestament temerària”, amb excés de velocitat i sota la influència de l’alcohol. Tampoc tenia carnet. El Ministeri Públic també demana que indemnitzi els familiars de les víctimes amb més de 350.000 euros. Per la seua banda, la família d’Elisenda Calderó sol·licita una condemna de catorze anys de presó i que no pugui tornar a conduir durant vint-i-dos anys, com va avançar SEGRE. La defensa, en canvi, demana que se li imposi una condemna de cinc mesos de presó perquè només admet el delicte de conduir sense permís.

El sinistre va tenir lloc el matí del 3 de febrer del 2018, quan el cotxe en el qual viatjaven l’ara acusat i les víctimes va xocar contra la rotonda de les Gavarres, a la T-11, i es va precipitar al buit sobre l’A-7. Els Mossos van determinar que el cotxe anava com a mínim a 117 quilòmetres per hora quan la velocitat màxima en l’accés a la rotonda era de 40 km/h. L’acusat no tenia carnet de conduir, va donar positiu en alcohol i era reincident ja que el 2015 va ser condemnat per un jutjat de Lleida per conduir sense carnet i en estat ebri. No va fer els treballs comunitaris, la qual cosa li va comportar una nova condemna.

tracking