SEGRE

Abatuda una óssa al Pirineu aragonès per un caçador

A la vall de Bardají, i l’home explica que va actuar en defensa pròpia

Els agents de Miei Ambient al costat del cadàver de Cachou a Les.

Els agents de Miei Ambient al costat del cadàver de Cachou a Les.CONSELH GENERAU D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una óssa va morir aquest diumenge al rebre un tret d’un caçador a la vall de Bardají, a la Ribagorça aragonesa, segons va informar la Diputació General d’Aragó. Agents de Protecció de la Natura, membres de la Patrulla Ós del Govern de Javier Lambán i efectius del Seprona es van desplaçar fins al lloc del succés, i no van poder fer més que certificar la mort de l’exemplar, una femella batejada com a Sarousse.

L’óssa tenia 21 anys i havia nascut a Eslovènia. Va ser alliberada a França el 2006 i va travessar la frontera pirinenca el 2010. Segons va avançar Heraldo de Aragón de fonts properes al cas, el caçador autor del tret participava en una batuda de senglar. Els gossos de caça haurien espantat l’óssa. Els caçadors la van veure moure’s sense disparar, però en un moment donat va depassar-ne un. Aquest va cridar-li per foragitar- la, però l’animal va tornar cap a ell i el caçador va obrir foc. Tant l’autor dels trets com els seus companys van afirmar que el tret es va efectuar en defensa pròpia, un fet que provarà de determinar la investigació que ja ha obert el Seprona.

Amb la mort de Sarousse ja són tres els óssos que han perdut la vida aquest any al Pirineu per causes no naturals. Un d’ells va ser Cachou, a Aran, la defunció del qual encara s’investiga. També va morir un altre exemplar en territori gal.

tracking