SEGRE

La militància del Segrià relega Espigares com a candidata d'ERC

Perd per dos vots davant de Neus Ramonet i queda en tercer lloc

La militància del Segrià relega Espigares com a candidata d'ERC

La militància del Segrià relega Espigares com a candidata d'ERC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La militància d’ERC al Segrià va relegar aquest dissabte la candidatura de la diputada Gemma Espigares per a la llista republicana per Lleida a les eleccions del 14-F. Espigares, amb 57 vots, va perdre per un estret marge davant dels 59 de Neus Ramonet, exregidora d’Alpicat i exvicepresidenta del Consell. L’assemblea del Segrià havia de proposar quatre noms per a la llista. Després d’elegir Ramonet, va votar els tres restants. L’alcaldessa de Soses, Sandra Marco, va ser elegida en segon lloc. Espigares va ocupar el tercer, i el quart va ser per a Jordi Figuerol, alcalde de Vilanova de Segrià. A l’Urgell, els militants van proposar el conseller d’Exteriors, Bernat Solé, i Gràcia Auró, de Vilagrassa.

Els del Pla van triar l’edil de Mollerussa Engelbert Montalà, i els de Solsona, la presidenta del Consell, Sara Alarcón. Al Pirineu, la militància del Pallars Sobirà va proposar l’edil de Sort Maleni Barbero. A Aran, Esquerra Republicana Occitana va seleccionar Hug de la Rosa. La comissió electoral d’ERC configurarà la llista lleidatana amb els noms presentats per les assemblees. La liderarà la secretària general, Marta Vilalta. A més, la Cerdanya va proposar Montse López per a la llista de Girona.

El PSC prepara les seues llistes

D’altra banda, el PSC va aprovar ahir el reglament per confeccionar les llistes i iniciarà el procés la setmana vinent, amb l’obertura d’un termini perquè es presentin candidats a liderar-les. El diputat socialista Òscar Ordeig es postularà per encapçalar de nou la candidatura per Lleida.

tracking