SEGRE

JUSTÍCIA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Pugen un 41% les denúncies per mals tractes passat el confinament

A Lleida, amb 446 víctimes entre els mesos de juny i setembre

Una protesta a Lleida contra la sentència de La Manada per la violació dels Sanfermines.

Una protesta a Lleida contra la sentència de La Manada per la violació dels Sanfermines.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les denúncies per maltractament registrades als jutjats lleidatans en el tercer trimestre han augmentat un 41% després del confinament, amb un total de 446 denúncies entre el juny i el setembre. Segons les dades publicades ahir pel Consell General del Poder Judicial, les denúncies presentades als tribunals es van disparar una vegada finalitzat el període més estricte del confinament, la qual cosa demostra la dificultat que va suposar per a les víctimes poder denunciar situacions de violència masclista. En el tercer trimestre, les denúncies van tornar a repuntar i van arribar a xifres similars a les de l’any passat, amb sis denúncies més que en el mateix període de l’any passat a la província de Lleida.

Segons les dades del Poder Judicial, entre el juny i el setembre les denúncies presentades per familiars de les víctimes es van triplicar respecte al segon trimestre i es van multiplicar per sis respecte al tercer trimestre de l’any passat, amb 56 denúncies entre el juny i el setembre, el 12,5% del total. Així mateix, els tribunals lleidatans han acordat 61 ordres de protecció per a dones víctimes de violència masclista, per la qual cosa es van acceptar el 81,3% de les sol·licituds de protecció, i s’ha registrat el cas d’un menor, fill d’una víctima, que també va patir la violència masclista. Al tercer trimestre, els jutjats de la província van condemnar tots els processats per aquest tipus de delictes, amb un total de 86 condemnes, i 42 dones es van acollir a la seua dispensa a no declarar contra el seu presumpte agressor.

Els jutjats van dictar 61 ordres de protecció a víctimes i van condemnar 86 agressors en tres mesos

En el tercer trimestre, els jutjats de les comarques lleidatanes van ingressar 615 delictes de violència masclista, un 28% més que en el mateix període de l’any passat.

tracking