SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Admet que va apunyalar un jove per l'esquena en una baralla a les Garrigues

El forense diu que la víctima haurà d'adaptar la seua vida quotidiana per la pèrdua de mobilitat a causa de les seqüeles || Fiscalia demana una pena de 9 anys de presó

L’acusat, en presó preventiva per aquesta causa, ahir al judici celebrat a l’Audiència de Lleida.

L’acusat, en presó preventiva per aquesta causa, ahir al judici celebrat a l’Audiència de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Cervià de les Garrigues va admetre aquest dimecres a l’Audiència de Lleida que va apunyalar un jove per l’esquena durant una baralla que va tenir lloc el dia de Carnaval de l’any passat en aquest municipi de les Garrigues. L’acusat, encara que va admetre els fets, va assenyalar que no tenia intenció de fer-li mal i que ho va fer perquè volia evitar que la víctima agredís un amic seu. Així ho va assenyalar ahir a la primera sessió del judici, que continuarà el pròxim dia 9 de desembre amb la declaració d’un testimoni que ahir no va poder comparèixer. Els fets van tenir lloc el 10 de març del 2019, a la porta del casal de Cervià de les Garrigues. La Fiscalia sol·licita una condemna de nou anys de presó per lesions agreujades i el pagament d’una indemnització de 263.570 euros a la víctima pels danys causats. Segons la versió de l’acusat, van ser la víctima i un amic seu els que van començar la baralla. Un d’ells, va explicar, va tirar una taula i al recriminar-li aquest fet van començar a agredir-los. L’acusat va assenyalar que quan va anar a socórrer el seu amic, un altre dels implicats va treure una navalla. Va admetre que va agafar l’arma blanca i va apunyalar la víctima “perquè parés” de pegar al seu amic.

La víctima, tanmateix, va oferir una altra versió dels fets. En una declaració per videoconferència des de la presó de Mas Enric, on està intern per altres fets, va explicar que quan va mediar en la baralla que van iniciar l’acusat i el seu amic va notar una punxada a l’esquena, per la qual cosa va caure el terra. Sobre les seqüeles, va declarar que “amb les crosses puc estar-me dret, però no caminar, i quan surti de la presó, hauré d’adaptar la casa de la meua mare perquè la cadira de rodes no passa per les portes”. Una mobilitat reduïda que va confirmar el metge forense, que va assenyalar que la víctima haurà d’adaptar la seua vida diària després de l’agressió.

Per la seua part, els agents dels Mossos que van intervenir en la baralla van declarar que van poder identificar el detingut perquè van trobar la seua cartera al lloc dels fets. Un altre testimoni va afirmar que l’investigat va fugir del lloc amb el seu vehicle i que va estar a punt d’atropellar diverses persones que eren al lloc. Per la seua banda, la defensa va al·legar que l’acusat va estar consumint alcohol i drogues.

tracking