SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Per què s'ha quedat Cervera sense zona blava?

L'ajuntament dóna fins al 15 de gener per retirar els parquímetres i els aparcaments seran gratuïts des de l'1 || Busquen una fórmula per fomentar la rotació de vehicles, que ara veuen escassa

Un dels parquímetres que es retiraran el 15 de gener. A partir de l’1 deixaran d’estar en servei.

Un dels parquímetres que es retiraran el 15 de gener. A partir de l’1 deixaran d’estar en servei.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Cervera rescindirà el contracte amb l’empresa Eyssa, que des del 1998 ofereix el servei dels parquímetres de la zona blava i el manteniment. Segons va reconèixer el regidor d’Hisenda, Jordi Pons, el servei es prestarà fins al 31 de desembre, per la qual cosa a partir de l’1 de gener no es pagarà per estacionar en zona blava fins que s’acordi un nou sistema per regular els estacionaments.

Segons el regidor, el que s’ha rescindit era un contracte obsolet i a partir d’ara ha de millorar-se la gestió dels estacionaments, “ja que no es dóna la rotació de vehicles que seria òptima”. De fet, trobar una zona per estacionar al centre de la ciutat és molt complicat. D’una banda, el preu és baix, de 35 cèntims l’hora, i per una altra l’ajuntament considera que hi ha poc control de les zones blaves, la qual cosa fa que molts usuaris prefereixin no utilitzar el parquímetre i pagar els tres euros que permeten anul·lar la denúncia.

El ple de l’ajuntament aprova declarar el rei Felip VI persona no grata a la ciutat

Per a l’alcalde, Joan Santacana, hi ha molt poca rotació de vehicles perquè les zones blaves s’ocupen durant el dia per usuaris que treballen al centre. En aquest sentit, Pons va explicar que el nou sistema es consensuarà amb el comerç i amb la Taula de Mobilitat, si bé va reconèixer que de moment no hi ha cap proposta concreta sobre la taula. Pons va afirmar també que els actuals parquímetres estaran desinstal·lats el dia 15 de gener.

En l’actualitat, Cervera disposa de prop de 150 places d’estacionament en zona blava que estan ubicades en carrers cèntrics. Al juliol ja van deixar de funcionar els aparcaments en zona blava que hi havia a la plaça Major, on es va prohibir estacionar.

La resta de places estan repartides entre el passeig Jaume Balmes, l’avinguda Duran i Sanpere i l’avinguda Catalunya. L’any 2009, el llavors alcalde, Joan Valldaura, ja va plantejar rescindir el contracte amb Eyssa per una falta de rotació de vehicles. Al marge de la zona blava, la capital de la Segarra disposa d’unes tres-centes places d’aparcament gratuït al costat de l’estació de tren, l’antic SENPA, el carrer Guernica, la Barbacana, el CAT i al costat del conservatori.

En un altre ordre de coses, la Paeria de Cervera va aprovar en un ple aquest dimarts una moció promoguda pel Consell Local per la República que declara persona no grata el rei Felip VI a la ciutat per tractar-se d’una “institució antidemocràtica, basada en drets hereditaris de sang i privilegis d’arrel aristocràtica”. Hi van votar a favor ERC, Junts i la CUP; SiF es va abstenir, i només hi va votar en contra el PSC. La Paeria ja va demanar el 2017 que Felip VI renunciés al títol de comte de la ciutat.

tracking