SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Mollerussa tindrà un institut d'emprenedoria l'any que ve

Impulsarà nous projectes i innovació per combatre la crisi || El PDeCAT aconsegueix 200.000 euros dels pressupostos generals

Marc Solsona.

Marc Solsona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mollerussa comptarà a partir de l’any que ve amb un institut d’emprenedoria i innovació l’objectiu del qual serà l’impuls de projectes formatius i empresarials com a instrument per poder combatre la crisi econòmica generada per la pandèmia. Els diputats del PDeCAT al Congrés han negociat una esmena transaccional que s’ha incorporat al projecte de pressupostos generals de l’Estat, que es vota avui, i que inclou una partida de 200.000 euros del ministeri d’Indústria per a la creació de l’institut a la capital del Pla.

L’alcalde, Marc Solsona, diputat autonòmic del PDeCAT i promotor de la iniciativa, va explicar ahir que el futur Institut d’Emprenedoria i Innovació forma part del programa de reactivació de Mollerussa (Reactivem Mollerussa) per buscar solucions als efectes de la crisi econòmica originada per la pandèmia. Va afegir que el projecte té “un vessant educatiu, un altre de tutela empresarial (mentoring) i un d’últim com a embrió del futur viver d’empreses” de la capital del Pla d’Urgell. Per al vessant educatiu, l’ajuntament compta amb tots els centres educatius per desenvolupar-lo.

El consistori ha consignat una partida de 80.000 euros del pressupost de l’any que ve a aquest projecte i després de la votació i aprovació, ahir, de l’esmena al Congrés, la inversió s’atansarà als 300.000 euros. El consistori estudia dos possibles emplaçaments com a seu de l’institut, que comptarà amb “un parell de professionals qualificats” com a gestors de la iniciativa.

Per a l’alcalde, el projecte suposa “un canvi de paradigma”, davant d’altres de vinculats a pal·liar els efectes del coronavirus en la societat, que segons la seua opinió han prioritzat el vessant assistencial. En aquest cas, se centra en “l’economia productiva”. “En un entorn de crisi, Mollerussa vol sortir-ne construint un model que aposti per l’educació i l’empresa i per la creació de riquesa”, va assenyalar.

tracking