SEGRE

MUNICIPIS MEDI NATURAL

Obres per evitar que caiguin més de 80 arbres a la banqueta de Juneda

Inversió de més de 51.000 euros per reforçar-ne la base i garantir la seguretat

La zona on s’actuarà i continuarà la plataforma de subjecció.

La zona on s’actuarà i continuarà la plataforma de subjecció.A.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Juneda ha arribat a un acord amb el Canal d’Urgell per a la reforma integral de 400 metres de la banqueta al seu pas per la població. L’objectiu, segons l’alcalde, Antoni Villas, és assegurar més de vuitanta arbres que la voregen, ubicats entre el camí lateral i el canal, perquè tinguin prou suport i no hi hagi perill que caiguin, ja que ara tenen les arrels a la vista. Amb aquesta finalitat, es farà una plataforma amb terra d’uns dos metres d’ample delimitada i reforçada amb una tanca de fusta per garantir la subjecció dels arbres.

Aquesta mesura ja s’ha adoptat en una part d’aquest recorregut. D’altra banda, també es col·locarà un quilòmetre de tanques de fusta al llarg del canal en aquesta mateixa zona per incrementar la seguretat de les persones, ja que és un camí molt transitat pels veïns com a zona de passeig i esport.

La intervenció representarà una inversió de més de 51.000 euros que el consistori finançarà en gran part amb fons del programa europeu Leader i aportacions pròpies.

El municipi reclama a l’Estat les rotondes

L’ajuntament de Juneda ha tornat a reclamar les tres rotondes a l’N-240 que l’Estat es va comprometre a fer per evitar accidents, una a la desviació cap a Mollerussa, una altra al davant de la bàscula i una altra al costat de la cooperativa. Villas va indicar que només s’ha fet la de Torregrossa, i el poble fa cinc anys que espera la resta, pressupostades en més d’un milió d’euros. Juneda exigeix aquesta mesura al marge del desdoblament i la liberalització del peatge de l’AP-2 l’any que ve.

tracking