SEGRE

ESNOTICIA

L'alberg de Bellpuig, obert a positius sense lloc on aïllar-se

Amb 21 places i un equip de 9 persones de Creu Roja al capdavant de les instal·lacions || La Manreana de Juneda, a l'espera de l'alta a un últim infectat per tancar

Una dona de Creu Roja, ahir preparant un dels llits de l’alberg municipal de Bellpuig.

Una dona de Creu Roja, ahir preparant un dels llits de l’alberg municipal de Bellpuig.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alberg municipal de Bellpuig està a punt per allotjar contagiats que no disposin d’un lloc adequat on aïllar-se sense exposar altres persones al virus. Un equip de nou persones de Creu Roja ja està al capdavant de les instal·lacions, en virtut d’un contracte amb el departament de Treball i Afers Socials que es prolongarà fins a finals del mes de març. Des de dimarts passat l’allotjament espera rebre els primers positius.

L’alberg de Bellpuig podrà acollir un màxim de 21 de contagiats en habitacions individuals. Les ocuparan persones en situació de vulnerabilitat social, sense sostre o els habitatges dels quals no els permetin aïllar-se d’altres persones. L’ajuntament, titular de les instal·lacions, els ha cedit de forma temporal i gratuïta a la Generalitat per a aquest ús.

L’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, va afirmar que “la col·laboració del consistori ha de ser màxima per contribuir en la lluita contra la Covid-19”. El departament de Treball assumeix els costos d’allotjar infectats a l’alberg de Bellpuig mitjançant la contractació de Creu Roja, el personal de la qual es farà càrrec dels diferents aspectes d’aquest servei: des del transport dels afectats, fins a la seua alimentació i cura mentre estiguin a l’alberg, així com la neteja de les instal·lacions. Així ho van explicar fonts pròximes a l’acord entre l’entitat i la conselleria.

Val a recordar que l’ajuntament de Bellpuig ja va oferir l’alberg municipal per a confinaments el mes d’agost passat, a fi d’allotjar treballadors de la campanya de la fruita a l’Urgell i comarques veïnes, encara que llavors no va ser necessari recórrer-hi. Els casos que van necessitar confinament es van repartir entre La Manreana de Juneda, hotels habilitats al Segrià i espais que diferents municipis del Baix Segre van equipar amb aquesta finalitat. A mesura que la campanya tocava el final, aquests centres d’aïllament van anar tancant fins a quedar només La Manreana.

Aquestes instal·lacions a Juneda segueixen encara obertes, però ja acullen només un infectat. Ja no rebran nous ingressats i els seus responsables esperen que aquest últim afectat rebi l’alta per poder tancar a partir de la setmana que ve.

tracking