SEGRE

ESNOTICIA

L'hostaleria ja tem perdre la campanya de Nadal a l'aturar la desescalada i demana ajuda

Les poques reserves es concentren ara en dies feiners davant del confinament local en cap de setmana || FGC ajorna l'estrena de Boí Taüll, Port Ainé i Espot, Baqueira ho sospesa i Andorra obre al gener

Un hotel que no obrirà pel pont de la Puríssima a Sort.

Un hotel que no obrirà pel pont de la Puríssima a Sort.ACN

Creat:

Actualitzat:

L’aturada en la desescalada fa que el sector del turisme i l’hostaleria temin per la campanya de Nadal, que suposa una part important dels ingressos anuals. El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va explicar que, després d’un pont de la Puríssima amb restriccions a la mobilitat, “teníem alguna esperança per a les festes nadalenques però, si no es permet la mobilitat, aquesta esperança està gairebé perduda”. Va afegir que, amb el confinament municipal en cap de setmana, “tenim una ocupació d’entre un 3% i un 10% en dies feiners i nul·la en cap de setmana” i que mentre aquesta situació es mantingui, “no val la pena obrir alguns establiments del Pirineu”.

“Espero que els ajuts al sector arribin ràpid, altrament, alguns establiments tancaran de manera definitiva”, va recalcar el president de la Federació. “La situació és inviable sense poder treballar perquè les despeses segueixen arribant”, va recordar. S’hi suma la incertesa sobre si el fre en la desescalada prolongarà les restriccions a la mobilitat a Catalunya més enllà del 21 de desembre. “Sembla evident que no s’avançaran fases tan ràpidament”, va concloure Castellarnau.

El sector té por que el fre a la desescalada impedeixi recuperar la mobilitat a Catalunya a partir del dia 21

Aquesta situació se suma a la decisió del Govern espanyol de vetar els desplaçaments entre comunitats autònomes entre el 23 de desembre i el 6 de gener; i els controls fronterers que desplegarà França per evitar que esquiadors gals vagin a estacions catalanes i andorranes fins a l’obertura de les franceses, a partir del gener.

El fre en la desescalada ajorna l’inici de la campanya d’esquí. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) va descartar obrir el dia 9 les primeres pistes de Port Ainé, Espot Esquí i Boí Taüll al no haver-hi mobilitat comarcal per aquesta data, una de les condicions per a l’obertura. Baqueira sospesava ahir si mantenia la inauguració de la temporada el dia 11, i per la seua part el govern andorrà la va anunciar al Principat per a mitjans del mes de gener.

tracking