SEGRE

Presó per violar una dona i gravar-ho amb el mòbil a Almenar

L’acusat reconeix els fets i accepta una pena de cinc anys i tres mesos de presó

El condemnat, ahir durant la celebració del judici a l'Audiència de Lleida.

Presó per violar una dona i gravar-ho amb el mòbil a AlmenarSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove de 27 anys va acceptar ahir una condemna de cinc anys i tres mesos de presó després de reconèixer que havia violat una dona al seu domicili d’Almenar i que, a més, havia gravat l’agressió amb el seu mòbil i difós el vídeo als seus contactes a través de WhatsApp. L’Audiència de Lleida, que va acollir el judici, va condemnar per conformitat l’acusat després que la Fiscalia rebaixés la petició inicial d’imposar-li una pena de 14 anys de presó. Encara que al principi l’acusat es va negar a reconèixer els fets, finalment, i després d’una aturada, va acceptar l’acord, pel qual va haver de reconèixer l’autoria. Finalment, va ser condemnat a cinc anys de presó per un delicte d’agressió sexual i tres mesos de presó per un delicte de revelació i descobriment de secrets, a més d’una multa de 720 euros. També haurà d’indemnitzar la víctima amb 3.000 euros pels danys causats. L’advocada de l’acusació particular, Gloria Pérez Torres, va destacar que se li imposés una ordre d’allunyament durant 12 anys perquè el condemnat no pugui contactar de cap manera amb la víctima, ja que aquesta, va assenyalar, “té por”.

Segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, l’acusat va acompanyar la víctima a casa seua i aquesta es va negar a mantenir relacions. Malgrat la negativa reiterada de la dona, el jove va irrompre a l’habitatge, la va colpejar, la va tirar a terra i la va agredir sexualment després de subjectar-la pels canells. Abans d’abandonar el pis, es va adreçar a la víctima i li va dir: “Així m’agrada, que estiguis calladeta.” També va gravar les agressions sexuals amb el mòbil.

Ja compleix condemna per abusos, robatori i lesions

El jove condemnat ahir per l’Audiència es troba actualment complint condemna al Centre Penitenciari Ponent pels delictes d’abusos sexuals, robatori amb violència, lesions i resistència a l’autoritat. Aquests fets van tenir lloc el juliol del 2019, quan el reu va ser detingut pels Mossos d’Esquadra després d’abusar sexualment, pegar i robar a una passatgera de l’autocar de la línia regular Alfarràs-Lleida i agredir dos agents durant la persecució que va finalitzar amb el seu arrest. Els abusos van tenir lloc a l’autobús, ja que el jove va fer tocaments a la víctima, a qui, una vegada a la parada de l’avinguda Prat de la Riba, la va agredir fins a tirar-la a terra, li va agafar dels cabells i li va robar la bossa.

Per aquests fets, va ser condemnat el passat mes d’octubre en un altre judici de conformitat al jutjat penal 1 de Lleida a dos anys i vuit mesos de presó pels delictes d’abús sexual, robatori amb violència en temptativa, lesions i resistència a l’autoritat.Així mateix, el jove ja va estar a la presó preventiva per assetjament i abús sexual a dos bibliotecàries d’Almenar, fets que estan pendents de judici, i pels quals té una ordre d’allunyament de les víctimes. També va ser acusat de trencar l’ordre d’allunyament de la víctima de la violació per la qual va ser condemnat ahir. 

tracking