SEGRE

MUNICIPIS PROMOCIÓ

Un poble del Pirineu dóna 50 euros a cada família del poble per comprar als seus comerços

En beneficiarà unes 300, en el marc d'una campanya que es prolongarà fins al juny

611609_1.jpg

611609_1.jpgSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Rialp concedirà una ajuda de cinquanta euros a cadascuna de les tres-centes famílies empadronades al municipi perquè comprin als establiments d’aquesta població del Pallars Sobirà des d’aquest mes i fins al 30 de juny. El ple del finals de novembre va aprovar per unanimitat aquesta mesura, que pretén dinamitzar el comerç local afectat per la pandèmia de la Covid, segons va explicar l’alcalde, Gerard Sabarich. La partida per fer-ho és de 15.000 euros i es distribuirà en cinc vals de deu euros per família. Es podran bescanviar per articles a les botigues fins a inicis de l’estiu. L’ajuntament reemborsarà, posteriorment, els diners a l’establiment.

En el mateix ple es va aprovar el pressupost de l’any 2021, que ascendeix a 1,8 milions d’euros. Una de les obres previstes més importants és la instal·lació de plaques solars a la teulada del nou pavelló poliesportiu de fusta. Sabarich va indicar que el consistori farà un estudi per analitzar si la instal·lació produeix prou energia per a l’autoconsum de les instal·lacions i la venda a la xarxa elèctrica. “L’ideal seria tenir un model híbrid que ens permetés aquestes dos finalitats, ja que el pavelló és un equipament molt utilitzat”, va afirmar. L’actuació es finançarà amb ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat (PUOS), que ha concedit a la localitat més de 300.000 euros.

Taxes congelades, millora dels espais del centre i del filtratge de l’aigua La corporació municipal també va ratificar congelar taxes i impostos per a l’any que ve. També es va donar llum verda al projecte de millora de la plaça de l’Escola o plaça de Dalt, una de les zones més antigues de la localitat. En aquest espai es farà una remodelació integral del paviment i els serveis per dignificar l’entrada al centre històric. El projecte preveu una inversió de 240.000 euros. A més, s’instal·larà un nou sistema de filtratge de l’aigua per evitar l’entrada de fang al dipòsit i problemes de terbolesa en el subministrament de boca. Aquesta operació costarà 120.000 euros més, segons va indicar l’alcalde. En total, les inversions municipals previstes per a l’any que ve ronden els 600.000 euros, va assenyalar Sabarich.

tracking