SEGRE

ESNOTICIA

Primer ingrés d'un contagiat de coronavirus a l'alberg de Bellpuig

Dos treballadors de Creu Roja, a l’entrada de l’alberg.

Dos treballadors de Creu Roja, a l’entrada de l’alberg.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alberg municipal de Bellpuig va rebre dilluns passat el primer ingrés d’una persona que ha donat positiu en coronavirus i que requereix un espai on poder aïllar-se de forma adequada per passar la quarantena. Aquest equipament va entrar en funcionament el passat dia 1 de desembre i, una setmana després, rep el primer usuari. L’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, va recordar que la Generalitat els va demanar l’alberg i “no vam dubtar en cap moment de cedir-lo perquè pugui estar al servei de la lluita contra la pandèmia de la Covid”. Estiarte va afegir que l’alberg està dirigit a “persones que no tenen els mitjans per mantenir un confinament de forma digna, i estem parlant de la dignitat de les persones”.

L’alberg de Bellpuig està gestionat per Creu Roja, que compta amb un equip de nou persones. Podrà acollir un màxim de 21 encomanats en habitacions individuals. El contracte amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies durarà fins al dia 31 de març del 2021.

Val a recordar que l’ajuntament de Bellpuig ja va oferir l’alberg municipal per a confinaments el mes d’agost passat, a fi d’allotjar treballadors de la campanya de la fruita a l’Urgell i comarques veïnes, encara que llavors no va ser necessari recórrer-hi.

tracking