SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Desbloquegen la urbanització de l'Horta del Valira de la Seu

L'Institut Català del Sòl fa una inversió d'1,5 milions d'euros en una nova línia elèctrica || Treballs pendents des de fa 11 anys

Imatge de la urbanització de l’Horta del Valira de la Seu.

Imatge de la urbanització de l’Horta del Valira de la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) invertirà 1,5 milions en una nova línia elèctrica subterrània que permetrà desbloquejar el creixement urbanístic de l’Horta del Valira de la Seu. Les obres per urbanitzar la zona van acabar el 2009, però va quedar pendent la millora de la línia elèctrica. En aquesta zona hi ha dos blocs de pisos de protecció oficial i l’institut La Valira. L’ajuntament ja ha aprovat el projecte, que preveu que la nova línia enllaci la subestació elèctrica d’Adrall amb la urbanització. Per la seua part, Ribera d’Urgellet ha aprovat també el projecte i l’Incasòl licitarà ben aviat els treballs, que haurien d’estar enllestits l’any que ve.

L’edil d’Urbanisme de la Seu, Joan Gurrera, va justificar el retard en l’execució d’aquests treballs per “la falta de demanda de construcció a la zona” i va assegurar que “els habitatges construïts fins ara no han tingut problemes de subministrament”.

Cal recordar que el consistori i la conselleria de Salut estudien dos ubicacions per al nou hospital de l’Alt Urgell. Una al costat del parc de bombers i una altra en aquesta urbanització. “Per continuar edificant és imprescindible reforçar la línia perquè hi arribi més energia”, va dir el regidor. Val a dir, tanmateix, que Compromís X La Seu ha sol·licitat en diverses ocasions que Incasòl incrementi la potència elèctrica d’aquest sector.

tracking