SEGRE

Brot a l'acadèmia militar de Talarn amb una vintena d'alumnes asimptomàtics

Imatge d'arxiu de l'Acadèmia militar bàsica de sotsoficials de Talarn.

Denuncien tràfic de drogues a l'Acadèmia militar de TalarnSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acadèmia general bàsica de suboficials (AGBS) de Talarn ha tingut un brot de coronavirus amb almenys vint-i-quatre estudiants infectats. Així ho van confirmar ahir fonts pròximes al centre d’ensenyament militar, que van puntualitzar que tots els afectats són asimptomàtics i que estan actualment confinats en una zona del complex habilitada amb aquesta finalitat. No ha calgut traslladar-los a un hospital.

Així mateix, hi ha dos membres del personal de l’acadèmia en quarantena als seus domicilis, arran de contagis a l’entorn familiar sense relació amb el brot. L’AGBS acull en aquests moments més de mig miler de persones, de les quals unes quatre-centes són aspirants a sergent en els primers mesos de la seua formació, entre els mesos de setembre i desembre. Arran de la crisi sanitària del coronavirus, es van dividir en grups de seguretat aïllats entre si, amb la finalitat de limitar l’abast dels contagis en cas de brot, com finalment ha passat.

Cribratges per delimitar el brot

Després de conèixer-se els primers contagis a l’acadèmia militar, es va portar a terme un cribratge amb tests de coronavirus a tots els membres del grup de seguretat als quals pertanyien els afectats. Així mateix, es va fer un mostreig amb proves a alguns dels membres dels altres grups de seguretat. No es van registrar positius entre la resta de grups.

tracking