SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Els acusats del crim d'Artesa de Segre llasten la reconstrucció

Es neguen a col·laborar en la diligència practicada pel jutge a l'habitatge de la víctima || Finalitzada la instrucció, el judici es podria celebrar al maig

El cos va ser trobat al pis de la víctima a Artesa de Segre.

El cos va ser trobat al pis de la víctima a Artesa de Segre.LAURA CORTÉS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici per l’assassinat de Josep Maria Solans a Artesa de Segre fa dos anys es podria celebrar el mes de maig vinent, després que s’hagi acabat la instrucció del cas amb la vista per prorrogar la presó a un dels tres acusats i després de portar-se a terme una reconstrucció a l’habitatge de la víctima, on va ser trobat mort pels Mossos d’Esquadra el 4 de desembre del 2018. Fonts judicials van assenyalar que divendres passat va tenir lloc una reconstrucció dels fets amb els tres acusats, d’entre 19 i 21 anys, i veïns de Lleida, però que no va ajudar a donar noves pistes. Els dos principals acusats, que es troben en presó preventiva per aquest crim, es neguen a col·laborar amb la instrucció, segons les mateixes fonts.

De la mateixa manera, el jutjat d’Instrucció 3 de Balaguer va acollir divendres la vista per prorrogar la presó a un dels acusats, que va ser empresonat el 20 de desembre del 2018, perquè no venci el termini que estableix la llei i romangui a la presó fins que es faci la celebració del judici. L’altra acusada va ingressar-hi més tard, i per aquesta raó la vista sobre la seua situació se celebrarà més endavant. D’altra banda, el tercer investigat va quedar en llibertat després de la seua detenció al pagar una fiança de 500 euros. Els tres estan acusats de delictes de detenció il·legal, homicidi, estafa bancària i incendi.

Els Mossos van trobar el cadàver el 4 de desembre del 2018 i tenia trossos de roba al coll

Una vegada acabada la instrucció, el jutge haurà d’elevar el procediment de la causa perquè pugui ser jutjada per un jurat popular i perquè les parts presentin els seus escrits d’acusació i defensa. El jove que es troba a la presó és considerat l’autor material de la mort de Josep Maria Solans, de 60 anys, mentre que la jove és la parella del primer.

Cal recordar que el cos va ser trobat pels Mossos a l’habitatge de la víctima, situat al carrer Amadeu d’Artesa de Segre, el 4 de desembre, encara que la mort s’havia produït dies abans. Estava nu, sota d’un matalàs i amb trossos de roba posats a la boca que li arribaven fins al coll. Pel que sembla, el que és considerat autor material del crim havia estat convivint amb la víctima.

La investigació va apuntar des del principi al mòbil econòmic

La investigació ha apuntat des del principi que el crim es va deure a un mòbil econòmic. De fet, un dels delictes que s’imputa als investigats per aquests fets és el d’estafa bancària. Així mateix, els acusats, que mantenien una relació d’amistat amb la vícitma, haurien intentat cremar l’habitatge amb l’objectiu de destruir proves. Josep Maria Solans era l’únic inquilí de l’habitatge i el seu cadàver va ser trobat al tercer pis de l’immoble, on residia des de la defunció de la seua mare. Solans era molt conegut a Artesa de Segre per les seues col·laboracions amb els mitjans de comunicació durant anys. En aquest sentit, havia estat director de la ràdio d’Artesa de Segre.

tracking